Linde Viličar

#}
Linde Viličar

Linde Viličar

Z aplikacijo po meri do preglednega upravljanja statusa viličarjev.

Rešitev: M365

O podjetju

Koncern Linde Material Handling razvija visoko zmogljive rešitve za pretok materiala, prilagojenje individualnim potrebam strank, s katerimi uporabniki dosegajo trajne konkurenčne prednosti. Podjetje je eden največjih svetovnih porizvajalcev viličarjev in tehnike skladiščenja ter že več kot 50 let postavlja merila pri rešitvah za vozila za talni transport, upravljanje voznega parka, asistenčne sisteme za voznike in storitve.

Izziv

V podjetju sta ključni izziv predstavljala nepreglednost in nadzor nad podatki stanja viličarjev: koliko viličarjev je na voljo za prodajo, kateri so za najem in koliko od teh je rezerviranih. Pot do teh odgovorov je bila dolga in zamudna z veliko klikanja in filtriranja. Rodila se je ideja, da bi z aplikacijo ta nepregleden seznam prikazali vizualno bolj privlačno, kjer bi bil status viličarjev razviden že z nekaj kliki. Cilj je bil zadan: pripraviti prijazen in intuitiven vmesnik za vnos povpraševanja, ponudb in pogodb ter omogočiti uporabnikom hitrejši dostop do baze viličarjev ter pripraviti potrebno dokumentacijo v manj kot minuti.

Sprva je bilo potrebno zbrati podatke, ki so bili v podjetju na voljo ter definirati njihov pomen, nato je sledilo postavljanje podatkovne baze. Bazi je sledila priprava aplikacije po meri. Pri sami pripravi rešitve sta bili uporabljeni MS orodji SharePoint Online in PowerApps. Tekom priprave končne aplikativne rešitve je bila ključna sprotna in agilna komunikacija, predajanje sprotnih pomislekov ter sprotno reševanje le teh.

Rešitev

V podjetju so se zavedali količine podatkov, ki jih imajo na voljo ter zahtevnih, časovno potratnih in ponavljajočih postopkov, ki so potrebni za ustvarjanje celotne slike stanja in zalog viličarjev. Za pomoč pri izzivu so izbrali podjetje B2 IT, ki jim je predstavilo M365 Power orodja, s katerimi lahko dokaj enostavno ustvarimo rešitve po meri. B2 IT ni nudil le izdelave apliaktivnih rešitev, temveč tudi svetovanje, ki je temeljilo na ključnih vprašanjih skozi celotno pripravo končne rešitve. Komunikacija je bila ključnega pomena, saj so le tako pravočasno identificirali problem in sproti prilagajali rešitve.

linde viličarji aplikacija, b2 it

Pri delu s podatki, katerih viri so različni, je ključno vprašanje, kako jasno in pregledno prikažemo podatke, da podjetju dajo željeno povratno informacijo ali vpogled v delovanje organizacije.

V Linde Viličar so na to vprašanje odgovorili tako, da so s pomočjo B2 IT pripravili aplikacijo po meri, s katero so vzpostavili nadzor nad stanjem kompletne flote viličarjev namenjenih za kratkoročne najeme in prodajo rabljenih viličarjev.

Iskali smo partnerja za razvoj in digitalizacijo procesa, ki bi izkoristil možnost M365 orodij.

Linde Viličar
Zoran Križnik

Vodja najemne flote / Fleet Manager

#}

Aplikacija za popoln nadzor viličarjev

linde viličar

Kot končna rešitev je bila predvidena aplikacija za spremljanje statusa viličarjev in statusa povpraševanja. Tekom razvoja pa se je pokazala tudi potreba po avtomatizirani pripravi ponudb in pogodb. Aplikacija po meri je bila zastavljena tako, da omogoča nadgradnjo in povezovanje s trenutnim ERP sistemom, pri čemer so stremeli k vzpostavitvi prijazne uporabniške izkušnje.

V podjetju Linde Viličar sedaj lahko z novo aplikacijo po meri spremljajo aktualno stanje, kateri viličarji so na zalogi, kateri v najemu in kateri so prodani, stanje prejetih povpraševanj ter avtomatizirano pripravijo ponudbe in pogodbe na hiter preprost in pregleden način.

linde viličar

 

Prednosti digitalizacije: Zelo enostavna priprava ponudb in pogodb, praktično z enim klikom.

Razvoj aplikacije je prinesel številne prednosti. S pomočjo digitalizacije procesa smo pridobili:

  • prijaznejši in enostavnejši pregled nad floto, posameznim viličarjem ali skupino;
  • poenostavljena pridobitev povpraševanja: s šestimi kliki in v 30-sekundah;
  • enostavno pripravo ponudb: 1 klik za pretvorbo v punudbo, 1 klik za pretvorbo v pogodbo;
  • aplikacija samodejno izpolni vse potrebne podatke v ERP data bazi namesto uporabnika;
  • s pomočjo aplikacije je dostop do podatkov na voljo kjerkoli z dostopom do interneta, na računalniku, tablici ali telefonu;
  • 24/7 osvežena podatkovna baza;
  • direktne analize, ki jih trenutni ERP ni omogočal;
  • nadgradnja na vse oddelke v podjetju.

Glede na to, da je aplikacija popolnoma prilagojena in ustvarjena iz nič, se je sam potek in razvoj, zahvaljujoč B2 IT teamu, odvil brez zapletov in točno po začrtanem protokolu. Kar nakazuje na visoko raven odzivnosti, razumevanja ter prilagoditvi željam naročnika. Na podlagi tega bo trenutno aplikacija služila kot temelj za nadaljni razvoj aplikativnih rešitev znotraj vseh oddelkov v podjetju Linde Slovenija kot tudi v drugih državah.

Linde Viličar
Zoran Križnik

Vodja najemne flote / Fleet Manager

Vas zanima več o storitvah Microsoft 365 ali kako vam lahko pomagamo?
Pišite nam za 1-urni brezplačni posvet.

Zanima me več o M365

Podobni primeri dobre prakse

Medicopharmacia

M365

Kako v podjetju s Power orodji skrbijo za nadzor nad projekti?

Več
Inšpektorat RS  za delo

M365

Uporaba Power platforme za digitalizacijo procesa inšpekcijskega nadzora na terenu

Več
Interenergo

M365

Celovita vpeljava orodja Teams

Več