Interenergo

#}
Interenergo

Interenergo

Celovita vpeljava orodja Teams

Rešitev: M365

Z odločitvijo, da poenotimo tehnologijo in da kot osnovno orodje za komunikacijo in delo ekip vpeljemo M365 orodja, smo zelo zadovoljni.

Predstavitev

Interenergo je mednarodna energetska družba, članica avstrijske skupine Kelag in se uvršča med največje energetske družbe v Sloveniji. Osnovne dejavnosti podjetja so trgovanje z električno energijo, gradnja in upravljanje
energetskih objektov za proizvodnjo električne energije ter energetske storitve.

Pričakovanja

Naročnik je imel v okviru vpeljave orodja Teams nekaj ključnih pričakovanj. Predvsem so želeli poenotiti način komuniciranja znotraj organizacije in s hčerinskimi družbami ter drugimi partnerji. Posledično pa so želeli zmanjšati stroške, ki so nastajali zaradi uporabe različnih vrst licenc za poslovne rešitve, ki so jih zaposleni uporabljali za namene sodelovanja in komuniciranja.

Izziv

Glavna izziva družbe Interenergo sta bila, kako izboljšati komunikacijo
in sodelovanje na projektih in drugih delovnih opravilih med ekipami. Izkazalo se je, da zaposleni uporabljajo različne rešitve za projektno delo, opomnike, delo na skupnih dokumentih, itd. Kot rezultat so se, zaradi različnih orodij, informacije in podatki o verzioniranju izgubljali ali pa se je
delo podvojilo za preprosto sledenje nalogam. Že dlje časa so ugotavljali,
da jim interna komunikacija preko e-maila s priponkami prinaša veliko
dodatnega dela z iskanjem pravih verzij dokumentov in usklajevanja v ekipi.

Rešitev

Teams - center za komunikacijo in lažje delo na skupnih dokumentih ekip.

Predstavniki Interenerga so se s pomočjo B2 IT seznanili s Teamsi ter zaznali, da bi jim platforma lahko občutno olajšala delo na več segmentih, ne samo komunikaciji. Skupaj s partnerjem B2 IT so izdelali projektni načrt vpeljave Teamsov v organizacijo. B2 IT so prepoznali kot zaupanja vrednega partnerja, ki poleg tehnološke vpeljave rešitve, poskrbi tudi za
prenos znanja med zaposlene, da rešitev na koncu zaživi v polni meri.

Z odločitvijo, da poenotimo tehnologijo in da kot osnovno orodje za komunikacijo in delo ekip vpeljemo M365 orodja, smo zelo zadovoljni. Le-ta nam omogoča, da z enim ekosistemom poskrbimo za celoten proces dela in komunikacijo. V Teams ekosistem vpenjamo tudi druge aplikacije in s tem dodatno gradimo osrednji center za delo vseh naših sodelavcev. Vse to nam je uspelo s pomočjo sistematične vpeljave, ki smo jo gradili skupaj s partnerjem B2 IT. Najbolj nas je navdušila njihova strokovnost in razumevanje poslovnih potreb in koristi, ki smo jih iskali v tehnologijah. Zagotovili so nam pomoč pri vseh korakih, od tehnične implementacije pri postavljanju skupin in dostopov do usposabljanj različnih ciljnih skupin (IT, management in vseh ostalih uporabnikov).

Interenergo
Andrej Čušin

vodja IT projektov, Interenergo d.o.o.

#}

V 4-ih korakih do učinkovite vpeljave

S strokovnim pristopom so v B2 IT zastavili potek vpeljave Microsoftove platforme Teams.

  1. V prvem koraku se je naredil popis potreb in želja, na podlagi česar se je oblikoval predlog izvedbe.
  2. Preko individualnega dela s ključnimi uporabniki (vodje), so postavili temelje
    platforme, ki so: smiselna postavitev ekip in kanalov, določitev vlog in dovoljenj uporabnikov ter definiranje potrebnih orodij, ki jih je potrebno priključiti posamezni skupini za delo njihovih članov.
  3. Ustvarili so ekosistem, ki je po meri tako posameznega oddelka kot celotne organizacije.
  4. Nato je sledil sistematičen popis in priprava avtomatiziranih rešitev za potrebe posameznih ekip.

Pred in po vpeljavi platforme Teams

Interenergo je z vzpostavitvijo novega virtualnega delovnega okolja med zaposlenimi odpravil uporabo različnih komunikacijskih orodij, ki niso oteževala le komuniciranja med zaposlenimi in sledenja delu, pač pa tudi delo na skupnih dokumentih. Posledično so z eno Microsoft 365 licenco uporabniku omogočili vrsto orodij, ki so povezana v smiselno celoto in omogočajo preko Teams platforme na enem mestu vrsto različnih opcij - vse od sledenja projektov do komuniciranja. Z izobraževanjem končnih uporabnikov so uspeli osvestiti zaposlene o prednostih tovrstnega dela in uporabnosti platforme, s čimer so si zagotovili, da so zaposleni samostojno in samozavestno pristopili k novemu načinu dela.

 

Navdušila nas je strokovnost partnerja B2 IT.

Interenergo
Andrej Čušin

vodja IT projektov, Interenergo d.o.o.

Vas zanima več o storitvah Microsoft 365 ali kako vam lahko pomagamo?
Pišite nam za 1-urni brezplačni posvet.

Zanima me več o M365

Podobni primeri dobre prakse

Medicopharmacia

M365

Kako v podjetju s Power orodji skrbijo za nadzor nad projekti?

Več
Inšpektorat RS  za delo

M365

Uporaba Power platforme za digitalizacijo procesa inšpekcijskega nadzora na terenu

Več
Linde Viličar

M365

Z aplikacijo po meri do preglednega upravljanja statusa viličarjev.

Več