Novosti v MS Teams prve polovice leta 2021

Novosti v MS Teams prve polovice leta 2021

27. 07. 2021 B2, Office 365

V preteklih parih mesecih smo v orodju Teamsu doživeli kar nekaj pomembnih sprememb. Kot smo že navajeni, je bilo največ lansiranih novosti na področju komunikacije.

Aplikacija Teams

Sprotno ustvarjanje opravil neposredno iz Teams sporočil

Z opravili se srečujemo na vsakem koraku. Znotraj Teamsa poznamo aplikacijo Tasks, ki nam omogoča delegiranje in sledenje lastnim opravilom in opravilom članov ekipe. Pri uporabi aplikacije smo se velikokrat soočili z izzivom, kako učinkovito beležiti vsa opravila, ki jih določimo znotraj posameznih pogovorov. Velikokrat namreč lahko zasledimo, da so nekatera sporočila v bistvu zadolžitve, kaj naj posameznik ali več njih naredijo.

Zato sedaj lahko Teams sporočilo spremenimo v opravilo kar preko dodatnih možnosti. Pri želenem sporočilu izberemo dodatne možnosti () | Več dejanj (More actions)| Ustvarite opravilo (Create task).

MS Teams novosti 2021

(Vir: Microsoft)

 

Odpre se pogovorno okno, kjer lahko določimo vse podrobnosti opravila in ga uvrstimo na ustrezno mesto (ali v ToDo ali v specifičen Plannerjev načrt). Ko opravilo dodamo, so o tem obveščeni tudi udeleženci v pogovoru.

Opravila lahko ustvarimo tudi iz klepetov 1:1 ali skupinskih klepetov.

Načrtovanje odsotnosti

V Outlooku smo že dodobra navajeni napovedati svojo odsotnost. Kaj pa v Teamsu? Sedaj je tudi v Teamsu možnost napovedati odsotnost, tako za interne kot zunanje osebe.

Možnost vklopa in načrtovanja odsotnosti (Out of office) najdemo med splošnimi možnostmi Teamsov. Nastavljamo lahko sporočila za posamezne skupine uporabnikov (interni, zunanji) ter določimo časovnico prikazovanja odsotnosti.

MS Teams, novosti 2021

(Vir: Microsoft)

 

Sestanki

Sestanki so deležni hitre rasti izboljšav, saj ima ravno ta segment za podjetja velik pomen in hkrati največ konkurence na trgu. V nadaljevanju sledijo novosti, ki izboljšajo uporabniško izkušnjo sestankovanja.

Dinamičen pogled

Dočakali smo težko pričakovani dinamični pogled (Dynamic view), ki nam omogoča drugačno razporeditev elementov sestanka. Ko se udeleženci začnejo priključevati na sestanek, bodi si s kamero, govorom ali deljenjem vsebine, Teams avtomatično prilagodi in personalizira naš pogled na elemente sestanka. Med sestankom imamo možnost premika pogleda uporabnikov na vrh zaslona ali ob stran.

MS Teams, novosti 2021

(Vir: Microsoft)

 

Pogled predstavitelja

Pogled predstavitelja (Presenter mode) uporabimo, ko želimo deliti neko vnaprej pripravljeno vsebino, ponavadi gre za Power Pointove prezentacije. Na razpolago imamo več postavitev, vendar je najbolj atraktivna ravno ta, ko se predstaviteljeva silhueta pojavi pred samo predstavitvijo.

Bi želeli izvedeti še več trikov za organizacijo online dogodkov? Potem vas vabimo na tečaj Teams za izvedbo online dogodkov.

MS Teams novosti 2021

(Vir: Microsoft)

 

Oblački

Če med samim sestankom nimamo prikazanega klepeta, se nova sporočila prikažejo v t.i. oblačku na vrhu pogovornega okna sestanka. Tako smo lahko vedno na tekočem z dogajanjem, kar posebej prav pride za predstavitelje, saj jih opozori na morebitna vprašanja ali komentarje v času njihove predstavitve.

ms teams novosti 2021

(Vir: Microsoft)

Spuščanje rok

Še nedolgo nazaj smo se uporabniki razveselili možnosti dviga rok. Pri uporabi pa nismo bili ravno dosledni, saj se je velikokrat zgodilo, da po zastavljenem vprašanju ali ko smo dobili besedo, nismo izklopili roke in je ostala dvignjena. To je nemalokrat povzročilo kar nekaj zmede. Z novo posodobitvijo je na voljo možnost sočasnega spusta vseh dvignjenih rok.

ms teams novosti 2021

(Vir: Microsoft)

 

Si želite naučiti več o uporabi orodja Teams? Vabljeni na brezplačno Mini Teams akademijo, kjer vas v dveh tednih opremimo z vsem potrebnim znanjem in triki za samozavestno uporabo Teamsa.

Mini Teams akademija

Nazaj