Prihranite na času in povečajte učinkovitost odobritvenih procesov z aplikacijo Odobritve (angl. Approvals).

Prihranite na času in povečajte učinkovitost odobritvenih procesov z aplikacijo Odobritve (angl. Approvals).

11. 02. 2021 B2, Office 365

Avtor: Danijela Magaš

Skoraj vsak delovni proces na neki točki potrebuje neke vrste odobritev, ali gre to za odobritev nadrejenega, formalno potrditev s strani poslovnih partnerjev ali celo za uraden podpis stranke, ki se strinja s poslano ponudbo. Pri tem se soočamo z izzivom, da je kar težko slediti vsem prošnjam ter odgovorom na odobritve. Hitro lahko nastane zmeda, kaj smo odobrili, kaj zavrnili, ali smo sploh poslali zadevo v odobritev ali se je izgubila v procesu.

Kot primer vzemimo podpis NDA pogodbe. S tekočim mesecem smo sklenili posel z novo stranko, zato je potreben podpis pogodbe. Projektni vodja vsem deležnikom pošlje v podpis pogodbo kar preko aplikacije Odobritve (ang. Approvals).

Kako to naredi? Enostavno. V kanalu projektne ekipe izbere ikono Odobritve ter ustvari nov zahtevek. Ga poimenuje, poda opis in priloži pogodbo.

teams, odobritev, approvals

Slika 1: Ustvarjanje zahtevka

Nato določi kdo bo podpisnik, v tem primeru smo to mi, ter odobritev pošlje. Kot podpisnik je sedaj naša dolžnost, da pogodbo preberemo in če se z njo strinjamo, jo digitalno podpišemo. Ko to storimo, se status zahtevka spremeni v odobreno.

Odobritve v Teamsih vam omogočajo enostavno ustvarjanje, upravljanje, pregledovanje in deljenje zahtev kar v okviru vaše virtualne pisarne oz. so del Teams ekosistema, skratka vse najdemo na enem mestu.

teams, approvals, odobritev

Slika 2: Pregled zahtevkov

Si želite slediti novostim iz sveta Microsoft 365? V mesečniku M365 novice z vami delimo zadnje novosti, trike in dogodke. 

Prijava na M365 novice

Nazaj