Novosti MS Teams v avgustu 2020 | Microsoft 365 članek

Novosti MS Teams v avgustu 2020 | Microsoft 365 članek

18. 08. 2020 B2, Office 365

Avtor: Danijela Magaš

Katere novosti že delujejo:

Nova izkušnja srečanja

Na Microsoftu veliko pozornosti namenijo nadgradnji uporabniške izkušnje pri izvedbi sestankov in klicev. Ena izmed novih funkcionalnosti je nova izkušnja srečanja, ki nam omogoča, da srečanja in klice odpiramo v ločenih oknih t.i. pop-out okna (podobno kot pri Klepetih).

Pri nekaterih uporabnikih se je ob zadnji posodobitvi Teamsov prikazalo pogovorno okno preko katerega smo to funkcionalnost lahko vklopili, če pa smo to obvestilo spregledali ali se nam ni prikazalo si novost lahko vklopite takole:

  • izberemo profilno sliko, desno zgoraj v aplikaciji Teams, kjer izberemo možnost Nastavitve (Settings);
  • Izberemo Splošno (General);
  • Dodamo kljukico pred možnost Vklopite novo izkušnjo srečanja (Turn on new meeting experience).

Microsoft Teams

  • Znova zaženemo Teamse (Reset).

Prenovljeno okno sestanka in nove funkcionalnosti

Poleg tega, da se nam sestanki in klici avtomatično odprejo v novem pogovornem oknu, je prišlo tudi do spremembe izgleda samega okna.

Ukazno vrstico po novem najdemo desno zgoraj (1) in je vedno prikazana. Do letošnjega leta smo se morali zadovoljiti s pogledom na 4 uporabnike, ki se je nadgradil na 9, sedaj pa je pogled možen do 49 uporabnikov (Large gallery) (2). Ta možnost se prikaže, ko je na sestanku 10 ali več uporabnikov, ki imajo vklopljeno kamero. Poleg prikaza večjega števila uporabnikov imamo tudi možnost načina »Skupaj« (Together) (3). Ta pogled naj bi nam dal občutek večje medsebojne povezanosti.

Tako možnost večjega števila uporabnikov kot možnosti način »Skupaj« bodo lansirana postopoma. Če teh funkcionalnosti še nimate, bodo kmalu prišle tudi do vas.

Ko delimo vsebino, imamo možnost uporabe funkcionalnosti Fokus. Ta nam omogoča, da se posvetimo vsebini brez distrakcije, saj nam Teamsi izpostavijo deljeno vsebino.

Zapiski srečanja se beležijo na zavihku Zapiskov glavnem Teams oknu. Tukaj se funkcionalnost prikaza srečanja v novem pogovornem oknu izkaže za zelo učinkovito, saj lahko na ta način bolj pregledno in lažje dostopamo do zapiskov srečanja. V ukazni vrstici med več možnostmi imamo ukaz Meeting notes (5), kjer si zagotovimo hiter dostop do zapiskov.

Hitrejše iskanje znotraj posameznega klepeta ali ekipe

Ko stojimo v določeni ekipi ali klepetu imamo možnost vsebinskega iskanja. Kaj to pomeni? Z bližnjico Ctrl+F aktiviramo iskalnik in vnesemo iskalni niz. Rezultat iskanja vsebuje sporočila in datoteke najdene v tem dotičnem klepetu ali ekipi v kateri se trenutno nahajamo.

Nova Power BI aplikacija za Teamse

Power BI aplikacija za Teamse omogoča dostop do poročil in dashboardov na podlagi katerih lahko sprejemamo odločitve, ki so podprte z ažurnimi informacijami.

Kaj pa še prihaja?

V drugi polovici leta lahko pričakujemo kar nekaj novosti.

Konec tega meseca naj bi v naša Teams okolja prišla aplikacija Tasks, ki jo že nestrpno pričakujemo. Aplikacija združuje funkcionalnosti posameznikovih opravil iz To-Do-ja in opravil ekipe iz Planner-ja. Na ta način nam je omogočeno boljše spremljanje opravil posameznikov v ekipah, saj so le ta zbrana na enem mestu.

Z aplikacijo Lists bomo lahko spremljali in učinkovito sledili informacijam, organizirali delo in upravljali delovne tokove.

V praksi se je izkazalo, da bi nam pri ustvarjanju novih ekip velikokrat prav prišlo, če bi jo lahko ustvarili s pomočjo nekih vnaprej predpripravljenimi karakteristikami. V ta namen so na Microsoftu napovedali lansiranje Predlog ekip s katerimi bomo lahko hitreje in enostavno ustvarjali ekipe.

Si želite biti na tekočem z novostmi? Prijavite se na e-novice.

 

Nazaj