Novosti MS Teams v aprilu 2020 | Office 365 članek

Novosti MS Teams v aprilu 2020 | Office 365 članek

17. 04. 2020 B2, Office 365

Avtor: Danijela Magaš

Mesec april zopet prinaša novosti za Microsoftovo platformo Teams. Preverite v nadaljevanju kaj od sedaj lahko koristite za boljšo komunikacijo in sodelovanje s sodelavci.

Končaj sestanek

Sestankom namenimo, predvsem v trenutnih razmerah, veliko časa, saj je komunikacija izrednega pomena za učinkovito in produktivno delo. Novost, ki je bila vpeljana v aprilu je možnost Končaj srečanje. To pomeni, da končamo sestanek za vse tudi, če ga vsi ne zapustimo. Do sedaj smo imeli možnost sestanek zgolj zapustiti, kar je pomenilo, da, če je kdo pomotoma ostal v sestanku, se je ta še vedno izvajal.

Med potekom sestanka kliknemo na Več opcij (More options) teams in izberemo Končaj srečanje (End Meeting).

Teams novosti, Teams updates april 2020

Nastavitev ozadja

Pred priključitvijo na sestanek smo velikokrat v dilemi ali naj vklopimo kamero ali ne. Kot že vemo, nam Teamsi omogočajo zameglitev ozadja, kar je zelo priročno, predvsem sedaj, ko se naše pisarne nahajajo v domačem okolju (nimamo več skrbi ali je v ozadju vse pospravljeno). Razvijalci Teamsov so to funkcijo sedaj še nadgradili in sicer z možnostjo izbire ozadja.

Ozadje si lahko izberemo že pred samo pridružitvijo na sestanek ali med sestankom. Za delovanje te funkcije potrebujemo kamero, ki je aktivna. Izberemo možnost Nastavitve ozadja (Bacground settings). Izbiramo lahko med naborom predpripravljenih ozadij ali pa dodajamo svoje slike. Lastne slike lahko dodamo na C:\Users\<ime_uporabnika>\AppData\Roaming\Microsoft\Teams\Backgrounds\Uploads in uporabimo kot ozadje.

Teams novosti, Teams updates april 2020

Prikazanih več udeležencev sestanka

Veliko ostalih orodij za komunikacijo, kot sta npr.: Zoom ali Webex, med sestankom omogočajo različne postavitve udeležencev, se pravi prikaz večih na enkrat. Ta funkcionalnost je dobrodošla predvsem pri sestankih, kjer je veliko udeležencev. Pri Teamsih pa smo imeli možnost zgolj ene postavitve in sicer prikazani so bili štirje udeleženci sestanka, ki so nazadnje govorili. Novost, ki je stopila v veljavo na tem področju pa je ta, da je sedaj omogočen prikaz devetih udeležencev sestanka in ne zgolj štirih.

Intuitivno sestankovanje

Veliko podjetij ima svoje konferenčne sobe opremljene z najnovejšo tehnologijo, ki nam omogoča povezavo s sestankom in uporabo zvočnega in video sistema in na ta način lahko izkoristimo vse njihove prednosti. Sedaj nam tudi Teamsi omogočajo, da sestanek izvedemo tako, da dodamo sobo. Seveda je predpogoj za delovanje te funkcije ustrezna infrastruktura konferenčne sobe.

Teams novosti, Teams updates april 2020

Spremljanje sestanka preko mobilne aplikacije

Deljenje ekrana je mogoče, tudi če sestanek spremljamo preko mobilne aplikacije na telefonu. Pri tem lahko delimo fotografije, video, PowerPoint prezentacijo ali damo zaslon v skupno rabo. V Teams sestankih smo navajeni, da se videi posameznikov prikazujejo glede na to kdo govori, če bi pa želeli, pa lahko v mobilni aplikaciji pripnemo video posameznega udeleženca sestanka, ki bo vedno viden, tudi, ko le ta ne bo govoril.

Teams novosti, Teams updates april 2020

Si želite boljše izkoriščenosti Teamsov? Pridružite se nam na vodenem online tečaju.

Voden online tečaj

Nazaj