Teams I Kako popestriti Teams sestanke

Teams I Kako popestriti Teams sestanke

01. 04. 2022 B2, Office 365

Teamsi so na trgu že 5 let. In v teh petih letih smo lahko opazili hitro rast in razvoj funkcionalnosti. K temu je veliko prispevala Covid situacija, ki je prisilila podjetja k uvedbi dela od doma. Pri tem so se Teamsi izkazali kot super orodje, ki omogoča nemoteno delo na daljavo.

Najbolj popularna funkcionalnost, če temu lahko tako rečemo, znotraj Teams ekosistema so ravno sestanki in video klici. To je tudi prva stvar, ki smo jo uporabniki osvojili pri prehodu na Teamse in ki se bo nedvomno obdržala kot del hibridnega dela.

Velik izziv s katerim se soočamo je, kako narediti sestanek čimbolj učinkovit oz. kako vzpodbuditi udeležence k sodelovanju. Če z drugimi besedami povemo, kako lahko dolgočasne sestanke spremenimo v interaktivne in zabavne.

Med samim sestankom se lahko odzivamo z uporabo odzivov ali se postavimo v virtualno sejno sobo s funkcijo Together mode, ki je včasih lahko tudi pod vodo ali na kakšnem drugem planetu. S tem sprostimo vzdušje.

 

Microsoft Teams

 

Pri sami predstavitvi priporočamo, da prezentacijo izvedete preko PowerPoint Live funkcionalnosti, ki nam dopušča nekaj več možnosti kot sam PowerPoint, kot npr.:  Možnost pomikanja po predstavitvi  – sprehod med diapozitivi, dodajanje hiperpovezav na katere udeleženci sestanka lahko kliknejo kar preko svojih zaslonov.

Da med samo predstavitvijo ne govori zgolj predstavitelj, lahko aktiviramo tudi udeležence sestanka in sicer s kratkimi kvizi in vprašanji, ki jih lahko izvedemo preko Formsov, Mentimetra ali preko Kahoota.

 

 

Poleg kratkih vprašalnikov pa lahko med sestankom zaženemo tudi komponento Loop in soustvarimo tabelo, besedilo ali kakšen drug element. Velikokrat predstavitelji pripravijo tablo, kjer skupaj z udeleženci izvedejo vihro idej. Pri tem si v Teamsih lahko pomagamo z Whiteboard-om, InVision tablo ali Miro.

 

Microsoft Teams

 

Si želite bolje spoznati orodje Teams?  

Za vas organiziramo Mini Teams akademijo, s katero dobite 5 učnih sporočil z dostopi do gradiv: 360 stopinjski vpogled v produkt, spoznate z orodjem, možnostmi, triki in nasveti za uporabo. Akademija je brezplačna.  

Prijava na Mini Teams akademijo.

Nazaj