Novosti v MS Teams okolju I pomlad 2022

Novosti v MS Teams okolju I pomlad 2022

31. 05. 2022 B2, Office 365

Pomlad je ponovno prinesla kar nekaj novosti za Microsoftovo platformo Teams. V nadaljevanju si preberite, katere so te novosti in kako lahko le te izkoristite za boljšo komunikacijo in sodelovanje z vašimi člani ekip. 

1. Uporaba LinkedIn neposredno v MS Teams

Od sedaj si lahko ogledate profil osebe v LinkedInu neposredno preko orodja Teams. V Teams izberite poljuben klepet na enem mestu in kliknite zavihek LinkedIn. V enkratnem klepetu z osebo, si lahko hitro ogledate njeno pridobljeno izobrazbo, delovne izkušnje in ostale kompetence te osebe. Svoje povezave lahko tudi razširite in se tako povežete z ljudmi na LinkedInu, ne da bi pri tem zapustili orodje Teams.

 B2_MS Teams_Linkedin zavihek

2. Izboljšane uporabnosti obvestil na srečanjih za iOS uporabnike

V Teamsih je sedaj dodan predal za obvestila, ki bo iOS uporabnikom viden na vrhu zaslona za sistemska sporočila med sestankom, uporabnikom je tako omogočeno, da si ogledajo, strnejo in počistijo vsa obvestila s samo enim klikom na gumb Počisti vse. Omenjena funkcionalnost omogoča večjo zbranost in skoncentiranost na sam sestanek, na katerem ste v tistem trenutku pridruženi.

 

Usability improvements to notifications in meetings for iOS

(vir: Techcommunity Microsoft)

3. Skupna raba sistemskega zvoka Teams na spletu 

Uporabniki, ki se srečanju v Teamsih pridružijo preko spletnega brskalnika, lahko od sedaj naprej vključijo zvok pri skupni rabi svojega namizja ali okna med srečanjem Teams. To je predvsem uporabno, kadar delite videoposnetek z glasovno in zvočno spremljavo. Vsem udeležencem je omogočano hkratno gledanje brez odmevov ali težav s sinhronizacijo. To nastavitev zvoka najdete v nastavitvah Skupne rabe vsebine

 

Share the system audio from meetings on web

 (vir: Techcommunity Microsoft)

4. Na voljo je nov Fluent Emoji slog

Teams se je pridružil M365 in Windowsu pri posodabljanju vseh emojijev na nov slog emojijev Microsoft Fluent, ki uporabnikom nudi več kot 1800 živahnih in ekspresivnih izražanj najrazličnejših občutkov. Ste katerega izmed teh emojijev že preizkusili? Še ne? Storite to danes in svojim članom ekip pošljite interaktivno sporočilo.

 

B2_Microsft Teams Fluent emojis

5. Predvidevanje besedila v mobilni verziji Teamsov

Ko pišete sporočilo v Teamsih, vam urejevalnik besedilnih predvidevanj predvideva vaše pisanje in v vrstici predlaga ustrezno besedo ali besedno zvezo. S tem želi Teams uporabnikom prihraniti čas in jim ustrezno pomagati pri zmanjševanju tipkarskih napak. 

6. Stiki v Outlooku so na voljo za izbiro za klicanje 

Vsi vaši Outlookovi stiki, ki vsebujejo telefonsko številko so sedaj na voljo v spustnem meniju stikov za klicanje, kot je npr. številčnica v Klicih. Izbrana funkcija je na voljo uporabnikom, ki imajo dodeljeno telefonsko številko v Teamsih. 

 

Si želite izkoristiti M365 orodje v polni meri? Vabimo vas, da se nam pridružite na tečaju M365 napredni. Tečaja se lahko udeležite v živo ali preko spleta. 

VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVA 

 

 

Viri:

What’s New in Microsoft Teams | April 2022 - Microsoft Tech Community

https://support.microsoft.com/sl-si/office/uporaba-storitve-linkedin-v-teams-119fc53f-3eeb-4e94-a70f-fb68ff9c380c  

Nazaj