Microsoft 365 - prostor za boljšo produktivnost zaposlenih

Microsoft 365 - prostor za boljšo produktivnost zaposlenih

02. 02. 2023 B2, Office 365

Kljub temu, da z orodji M365 že dlje časa delamo v naših organizacijah, je včasih uporabniku še vedno težko razumeti kaj pravzaprav ta ekosistem je. Če povemo na kratko, gre za ekosistem orodij za izboljšanje produktivnosti, sodelovanja in upravljanja s podatki v oblaku. Tudi tradicionalni Office programi, ki smo jih bili vajeni v preteklosti niso več le orodja za manipulacijo z dokumenti, ampak so postala orodja za coworking na daljavo ali od blizu. Ekosistem je zanimiv, ker prinaša organizacijam in delovnim mestom možnost celovite integracije z znanimi orodji, ki jih že poznamo. 

 

Ko razmišljate o tem, kako integrirati Microsoft 365 uspešno v vaše organizacije, je smiselno imeti v mislih naslednje:

  • Z uvedbo M365 v okolje organizacije uporabnik lahko dostopa do virov za delo od kjerkoli. Ne rabi več niti nujno fizične naprave, le uporabniški račun do katerega dostopa preko portala office.com. Od tam lahko dostopa do dokumentov, ki jih ima shranjene v svojem »zasebnem« oblaku OneDrive ali znotraj spletnih mest na oblaku organizacije SharePointu, ki ga upravljate. V teh primerih je lahko podjetje povsem varno pred višjo silo, ki bi ogrozila pisarniške prostore ali naprave v njih.
  • Orodje Teams je vse bolj stičišče nove hibridne organizacije ter predstavlja vmesnik za razvoj hibridnega dela – orodje ni namenjeno le spletnim sestankom in klepetanju, ampak lahko služi tudi kot dostop do aplikacij, ki se preprosto pripnejo v vaša delovna okolja znotraj ustvarjenih ekip. Znotraj Teamsa lahko razvijete tudi svoje datotečne sisteme, ki temeljijo na SharePointu ter tako enostavno dostopate do datotek, ki so pomembne za vaše delo. Več o sodelovalnih orodjih lahko izveste na naših tečajih M365 in Teams, kjer vam predstavimo tudi procese povezane s potrjevanjem, odobritvami ipd. prednosti ki jih okolje prinaša.
  • Potrebe po nakupovanju in nameščanju vedno novih programov ni, saj se vsi programi avtomatsko posodabljajo. To pomeni, da boste vedno imeli najnovejše funkcije, ki jih Microsoft uvaja zaradi neprestanega izboljševanja procesa dela v organizacijah. Da boste na tekočem z najnovejšimi dodatki, ki pohitrijo vaše obstoječe M365 programe vam priporočamo spremljanje naših objav na temo trikov ter udeležbo na namenskih tečajih, kjer te novosti predstavljamo.
  • Sodelovanje vaših ekip se lahko izboljša, saj bo pošiljanja dokumentov na različne naslove manj, skrb da se zadnje verzije dokumentov izgubijo pa je minimalna saj lahko vedno prikličete starejše verzije.

 

b2_microsoft 365_produktivnost

 

Vse to smo predstavili na zadnjem webinarju 2.2.2023, kjer smo s primeri teh orodij in orodij Power platforme pokazali kako lahko izboljšate produktivnost vaših zaposlenih kar za 15% (Forrester) ter tako prihranite dragoceni čas. V kolikor ste to priložnost zamudili brez strahu.

V naslednjih mesecih vam bomo predstavljali novosti, ki lahko koristijo vsem zaposlenim.

V kolikor vas zanima več o dvigu produktivnosti vaših zaposlenih ali boljši izrabi M365 ekosistema, vas vabimo k temu, da stopite v stik z nami in z veseljem vam bomo pomagali.

STOPI V STIK 

Nazaj