eCampus 2.7.2

Zakaj e-izobraževanje s sistemom eCampus?

E-izobraževanje ali učenje s pomočjo spleta je več kot klasično izobraževanje v učilnici! Z razvojem in implementacijo sodobnih pristopov IKT se proces učenja dviguje na višjo raven - v spletno učilnico.

S pridom izkoriščamo tehnološke možnosti spletnih tehnologij:

  • učne vsebine so vedno na voljo:
    • kadar koli;
    • od koder koli;
  • sami določamo hitrost učenja;
  • tematike, ki nas ne zanimajo, lahko preskočimo;
  • učne vsebine na spletu vsebujejo interaktivnost in ažurirane vsebine;
  • e-izobraževanje je cenejše od klasičnega izobraževanja;
  • preprosto iskanje po vsebinah.

Z razvojem in nadgradnjo sistema eCampus omogočamo uporabnikom še bolj prijazno uporabo aplikacije. Nekaj novosti smo opisali, vabimo vas, da si ostale pogledate kar sami.

Novosti v različici 2.7.2

Za cilj različice 2.7.2 smo si zadali popolno združljivost egradiv s SCORM paketi. Trenutno je aktualen standard SCORM 1.2, katerega specifikacije so navedene na spletni strani.

Prva sprememba se vidi v urejanju strukture egradiva. V desnem delu je stolpec več – prvi stolpec z oznako S (S kot kratica za SCORM). Kljukica v temu stolpcu pomeni, da se atom ne bo izvozil v SCORM paket. To pride prav, saj lahko sedaj obdržimo egradivo nespremenjeno. Sedaj ni potrebno skrivati tistih atomov, ki jih ne želimo izvoziti.

Druga sprememba je na uvozu egradiva iz drugih virov, to je XML datotek in SCORM paketa. V obeh primerih je kar nekaj novosti. V skladu s standardom SCORM 1.2 je potrebno definirati, kako je paket sestavljen. Navodila o tem pa so že na samem obrazcu.


eCampus struktura gradiva


Izvoz v SCORM paketa

Pri izvozu (kreiranju) SCORM paketa, pa je tudi nekaj novosti. V skladu s standardom SCORM 1.2 je potrebno definirati, kako je paket sestavljen. Navodila o tem pa so že na samem obrazcu.

Kot bistveno novost lahko omenimo izvoz testov in motivacijskih vprašanj, ki so tudi popolnoma funkcionalni. SCORM paket je potrebno zagnati z ustreznim »SCORM playerjem« (na primer Reload Scorm Player 1.2.2). Kot rezultat SCORMa je skoraj enaka vsebina kot v eCampusu. Na voljo so motivacijska vprašanja, opombe, multimedia, dodatna pojasnila in seveda testiranje znanja. Žal pa SCORM ne podpira naključnega izbora vprašanj na testiranju znanja.

eCampus SCORM izvoz

Uvoz SCORM paketa

Obrazec za uvoz je nekoliko spremenjen, oziroma posodobljen. Postopek pa ostaja nespremenjen. Potrebno je prenesti ali izbrati datoteko ZIP in klikniti uvoz.

eCampus SCORM uvoz

Če v eCampus uvozimo vsebino iz SCORM paketa, imamo na voljo tudi posodobljene analize aktivnosti na takem gradivu in tudi pregled rezultatov.

Uvoz XML datoteke

Večja sprememba je tudi v postopku uvoza iz XML datoteke, ki jo je mogoče pripraviti z Wordom. Novost je uvoz vprašanj. To pomeni, da ni več potrebno najprej uvoziti vsebino e-gradiva in nato na portalu ročno izdelati vsa vprašanja. Vsebino in vprašanja sedaj lahko strnemo v eni datoteki in uvozimo v eCampus. Nato pa le dopolnimo malenkosti pri posebnih vprašanjih.

Povzetek

Na kratko, eCampus sedaj lahko še bolj popolno posreduje egradivo drugim LMS sistemom in tudi prejme tako gradivo. Pri tem pa ni več vprašanj, kaj bi moralo delovati in kaj ne, to definira standard SCORM 1.2.

Poleg polne SCORM 1.2 združljivosti, pa je nadgrejen tudi uvoz iz XML datoteke, kar omogoči zelo enostavno pretvorbo klasičnega gradiva iz Worda v egradivo.

Več podrobosti je opisanih v novem priročniku.

Ocenite prispevek: Oceni z oceno 1 Oceni z oceno 2 Oceni z oceno 3 Oceni z oceno 4 Oceni z oceno 5
Povprečna ocena 1 uporabnika je 5.
Pošljite komentar
Ime:
Email:
Poklic:
Vsebina:
Pogoji uporabe
Vaših povratnih informacij in vsebinskih vprašanj smo izredno veseli. Želimo si, da so objavljeni komentarji konstruktivni. Zato bomo vse komentarje, ki bodo vsebovali žaljivo vsebino, kletvice ali spodbujali nestrpnost in nasilje oz. ne bodo imeli vsebinske povezave z objavljenim prispevkom, primorani odstraniti.

V primeru žaljivih in neprimernih komentarjev si pridržujemo pravico, da zabeležimo IP naslov uporabnika.
30.06.2011 ob 11:24 | Marko
Lepo lepo. Kar tako naprej.
resitve_po_meri_februar_2012.jpg

Rešitve po meri

Napredne programske rešitve po meri.

> več

e-testiranje_februar_2012.jpg

E-testiranje zaposlenih

Merite raven znanja zaposlenih in ugotavljajte učinke izobraževanja!

> več

visio_2_februar_2012.jpg

Visio - kralj diagramov!

Kako načrtujete poslovne procese, tokove podatkov, mrežne diagrame, ipd.?

> več

B2 d.o.o., Tržaška 42, 1000 Ljubljana, T: 01 2444 202, M: info@b2.eu
B2 Facebook e-učenje