eCampus 2.6.3

Zakaj e-izobraževanje s sistemom eCampus?

E-izobraževanje ali učenje s pomočjo spleta je več kot klasično izobraževanje v učilnici! Z razvojem in implementacijo sodobnih pristopov IKT se proces učenja dviguje na višjo raven - v spletno učilnico.

S pridom izkoriščamo tehnološke možnosti spletnih tehnologij:

 • učne vsebine so vedno na voljo:
  • kadar koli;
  • od koder koli;
 • sami določamo hitrost učenja;
 • tematike, ki nas ne zanimajo, lahko preskočimo;
 • učne vsebine na spletu vsebujejo interaktivnost in ažurirane vsebine;
 • e-izobraževanje je cenejše od klasičnega izobraževanja;
 • preprosto iskanje po vsebinah.

Z razvojem in nadgradnjo sistema eCampus omogočamo uporabnikom še bolj prijazno uporabo aplikacije. Nekaj novosti smo opisali, vabimo vas, da si ostale pogledate kar sami.

Novosti v verziji 2.6

1. Večjezičnost

Aplikacija je pripravljena za prikaz v več jezikih. Med osebnimi nastavitvami je mogoče spremeniti jezik uporabniškega vmesnika.

Na željo stranke lahko dodamo angleški, nemški, italijanski, hrvaški ali bosanski jezik. Prevod se nanaša na uporabniški vmesnik, vsebino egradiv mora avtor prevesti v drug jezik.eCampus izbira jezika

2. Posodobljena eUčilnica

 • Na zavihku Aktualno, kjer je statistika eUčilnice je spremenjeno štetje prispevkov v forumih. Po novem se štejejo le prispevki iz forumov, ki so pripeti k učilnici.
 • Šteje se tudi število aktivnih udeležencev v učilnici. Povezava »udeležencev« odpelje na zavihek skupnost v trenutni učilnici.
  eCampus aktivni udeleženci
 • Na zavihku Aktivnosti je mogoče dodati aktivnost, ki vsebuje dodatne podaktivnosti.
  eCampus podaktivnosti
 • Med aktivnosti (in tudi podrejene aktivnosti) smo dodali dva nova tipa. Sedaj je mogoče priložiti datoteko in poljubno hiperpovezavo.
 • Nekoliko so spremenjene vloge v učilnici. Mentor učilnice lahko ureja vse aktivnostih, briše pa le tiste, ki jih je sam ustvaril.
 • Na zavihku Poročila je nova analiza: Sodelovanje na forumu. Analiza je namenjena štetju prispevkov po udeležencev. Na voljo je tudi izvoz v CSV datoteko.
  eCampus sodelovanje na forumu
 • Na obrazec za upravljanje z udeleženci (dodeljevanje vlog v učilnici) smo dodali sortiranje po priimku udeleženca ter po vlogah. Na koncu tabele vlog v skupini je vrstica s povzetkom (skupaj,…).
  eCampus upravljanje z udelezenci
 • Omogočili smo drobtinice, oziroma vračanje v učilnico. To pomeni, kadar udeleženec klikne na neko povezavo v učilnici (naprimer na egradivo, forum, pošlje osebno sporočilo sošolcu), se lahko, preko drobtinic na vrhu strani, hitro vrne na predhodne obrazce.
  eCampus drobtine

3. Embedding video vsebin

Izdelali smo novo orodje - gumb v orodni vrstic znotraj urejevalniku vsebin, s katerim je mogoče vključevanje video vsebin preko vseh glavnih video ponudnikov: YouTube, 24ur.com, video.dnevnik.si, vimeo.com. Gumb uporabnika pozove naj v okno prilepi t.i. embed link.

Primer embed povezave iz Youtube.com:
eCampus embedd video
Po potrditvi se vsebina obdela in preseli v urejevalnik vsebine.

4. Povezava do nastavitev e-gradiva

Avtorjem gradiva je na voljo nova povezava »Nastavitve e-gradiva« v meniju. Povezava je vidna tistim avtorjem, ki imajo tudi sicer pravico do urejanja eGradiv v meniju. Ta menijski ukaz odpre isti obrazec kot klik na [E] v meniju Upravljanje z vsebinami | Pregled vseh eGradiv.

eCampus nastavitve e-gradiva

5. Sprememba logike »skriti atom«

Skrivanje atomov smo poenostavili. Da je atom skrit ni več tip atoma, ampak kar nastavitev oziroma kljukica. Še vedno ostane nespremenjena logika z vidika udeležencev. Če je atom nastavljen kot skrit, potem ga udeleženci ne vidijo.

eCampus skrit atom

6. Prikaz prve najdene slike v atomu

Na uvodnem atomu (predstavitveni atom ali če tega ni prvi atom v eGradivu) smo izklopili prikazovanje prve najdene slike nad naslovom. Kot naslovna slika se prikaže le tista slika, ki je vstavljena na začetku vsebine atoma in nima nikakršnega oblikovanja.

7. Enolične kode e-gradiv

Kode e-gradiv smo spremenili tako, da morajo biti enolične. Ob shranjevanju novega eGradiva sistem preveri ali je vpisana koda enolična. V primeru, da koda ni enolična se pojavi opozorilo.

8. Poenotenje povezav pri pregledu skupin

Na Pregledu skupin smo namesto gumba »Uredi« dodali [E] in [X], pri čemer je brisanje omogočeno le, če skupina nima podrejenih skupin.

9. Arhiviranje tem

Administratorju in moderatorju foruma smo dodali na seznam tem nekega foruma in v posamezno temo (pregled sporočil), gumb »Arhiviraj temo«. Gumb bo temo izbriše iz aplikacije.

Ocenite prispevek: Oceni z oceno 1 Oceni z oceno 2 Oceni z oceno 3 Oceni z oceno 4 Oceni z oceno 5
Povprečna ocena 2 uporabnikov je 5.
Pošljite komentar
Ime:
Email:
Poklic:
Vsebina:
Pogoji uporabe
Vaših povratnih informacij in vsebinskih vprašanj smo izredno veseli. Želimo si, da so objavljeni komentarji konstruktivni. Zato bomo vse komentarje, ki bodo vsebovali žaljivo vsebino, kletvice ali spodbujali nestrpnost in nasilje oz. ne bodo imeli vsebinske povezave z objavljenim prispevkom, primorani odstraniti.

V primeru žaljivih in neprimernih komentarjev si pridržujemo pravico, da zabeležimo IP naslov uporabnika.
resitve_po_meri_februar_2012.jpg

Rešitve po meri

Napredne programske rešitve po meri.

> več

e-izobrazevanje_februar_2012.jpg

E-izobraževanje v živo

Brezplačna predstavitev dobre prakse v slovenskih podjetjih. Pokličite 01/2444 212 ali
> oddajte zanimanje

visio_2_februar_2012.jpg

Visio - kralj diagramov!

Kako načrtujete poslovne procese, tokove podatkov, mrežne diagrame, ipd.?

> več

B2 d.o.o., Tržaška 42, 1000 Ljubljana, T: 01 2444 202, M: info@b2.eu
B2 Facebook e-učenje