Pridobite V. stopnjo izobrazbe in poklic elektrotehnik/elektrotehnica.

Kdaj ste se prvič srečali z elektriko?

Bilo je tako zgodaj, da se verjetno ne spomnite. Z elektriko se srečujemo vsepovsod, radi ali neradi. Včasih nam koristi, včasih nam dela škodo. Včasih smo je veseli, včasih se je bojimo.

Zaposlitvene možnosti elektrotehnikov so v današnjem času zelo dobre, še posebej za tiste z najširšim spektrom znanj. Ali veste da je v Sloveniji poklic elektrotehnik na seznamu deficitarnih poklicev? Zato ga z gotovostjo lahko uvrstimo med perspektivne poklice, saj se potrebe na trgu dela še povečujejo.

Zaposljivost v tem poklicu naj bi se med letoma 2008 in 2018 povečala za 12 odstotkov. S tem ko prebivalstvo narašča, je potreba po električarjih vedno večja, saj se gradijo novi domovi, šole, restavracije, poleg tega pa so starejši objekti potrebni izboljšav svojih električnih sistemov zaradi večje uporabe elektronskih naprav v hišah in na delovnih mestih.

Približno 79 odstotkov električarjev delo opravlja v gradbeništvu ali pa so samozaposleni, vendar pa obstajajo možnosti za zaposlitev tudi v drugih panogah.

Nove tehnologije bodo še naprej spodbujale povpraševanje po električarjih. Roboti in drugi avtomatizirani proizvodni sistemi v tovarnah bodo morali biti nameščeni in vzdrževani . Poleg tega bodo prizadevanja za spodbujanje ohranjanja energije v javnih stavbah in novogradnjah povečale povpraševanje po električarjih, saj bodo le ti ključnega pomena za namestitev nekaterih najnovejših varčnih oblik energije, kot so sončni kolektorji in senzorji gibanja za vklop luči.

Izkušeni električarji lahko napredujejo v nadzornike, postanejo lahko tudi vodje projektov, tisti, ki imajo dovolj kapitala pa lahko ustanovijo lastno podjetje, veliko pa se jih zaposli kot elektro inšpektorji.

Evidenčna prijava

Kontakt

01/ 2444 220

excel_vba_februar_2012.jpg

Excel VBA

Izkoristite resnično zmogljivost Excela! Makri in lastne funkcije.

> več

e-testiranje_februar_2012.jpg

E-testiranje zaposlenih

Merite raven znanja zaposlenih in ugotavljajte učinke izobraževanja!

> več

resitve_po_meri_februar_2012.jpg

Rešitve po meri

Napredne programske rešitve po meri.

> več

B2 d.o.o., Tržaška 42, 1000 Ljubljana, T: 01 2444 202, M: info@b2.eu
B2 Facebook e-učenje