PowerPoint | SmartArt grafika

Ste tudi vi naveličani klasičnih prosojnic v PowerPointu, ki so polni suhoparnega teksta? Sodobni trendi oblikovanja diapozitivov namreč narekujejo, da je smiseln poudarek na vizualizaciji informacij, kar še posebej velja ravno za PowerPoint predstavitve. V tokratnem triku izveste, kako uporabiti SmartArt grafiko.

Postopek izdelave SmartArt grafike:

  • Izberimo diapozitiv z besedilnimi alinejami in ta sklop alinej označimo, kot nakazuje spodnja slika.

 

  • Nato na kartici "Osnovno" izberimo ukaz "Pretvori v SmartArt", kot kaže slika. Učinek uporabe je viden takoj, že če se zapeljemo z miško čez posamezne grafike, se ustvari predogled končnega izgleda.

 

  • Ker nam predlagana barva (zelena) ni preveč všeč, se odločimo zamenjati še barvno paleto. S klikom na izbrano SmartArt grafiko vas PowerPoint avtomatično postavi  na zadnjo kartico "Orodja za SmartArt" na "Načrt". S klikom na ukaz "Spremeni barve", pa lahko poljubno spremenimo že prednastavljene barvne palete in izberemo najbolj všečno. 

 

  • Seveda pa je nabor SmartArt grafik zelo bogat in lahko izbiramo med različnimi postavitvami. Eden od možnih izgledov je tudi spodnji prikaz vsebine, kjer lahko uporabimo še slikovno podporo. Gre za izbiro SmartArt grafike z imenom: Seznam vodoravnih slik.

Vabljeni na tečaj PowerPoint za napredne uporabnike, kjer vas bomo naučili podobnih in naprednih funkcionalnosti, da boste zablesteli s svojo predstavitvijo.

 

Ocenite prispevek: Oceni z oceno 1 Oceni z oceno 2 Oceni z oceno 3 Oceni z oceno 4 Oceni z oceno 5
Povprečna ocena 4 uporabnikov je 5.
Pošljite komentar
Ime:
Email:
Poklic:
Vsebina:
Pogoji uporabe
Vaših povratnih informacij in vsebinskih vprašanj smo izredno veseli. Želimo si, da so objavljeni komentarji konstruktivni. Zato bomo vse komentarje, ki bodo vsebovali žaljivo vsebino, kletvice ali spodbujali nestrpnost in nasilje oz. ne bodo imeli vsebinske povezave z objavljenim prispevkom, primorani odstraniti.

V primeru žaljivih in neprimernih komentarjev si pridržujemo pravico, da zabeležimo IP naslov uporabnika.
Želite prejemati brezplačne računalniške trike in novice? Vpišite svoj elektronski naslov:
Ob prijavi boste prejeli tudi e-priročnik računalniških trikov na svoj elektronski naslov.
> Zakladnica trikov
  
B2 d.o.o., Tržaška 42, 1000 Ljubljana, T: 01 2444 202, M: info@b2.eu
B2 Facebook e-učenje