Za poslušalce izročki, za vas predstavitev z opombami

Tisti, ki ste zelo vešči nastopanja, mogoče pri predstavitvah pred občinstvom ne potrebujete dodatnih zapiskov, vendar ker smo prepričani, da si večina z njimi pogosto lajša nastop, vam ponujamo kratek trik v PowerPointu.

Poglejmo si uporabo trika v konkretni situaciji, ki se žal prepogosto zgodi, vendar če ste nanjo pripravljeni, ne bo bistveno vplivala na kakovost vaše predstavitve.

Recimo, da se pripravljate na svojo prvo predstavitev. Pripravili ste si elektronsko predstavitev s pomočjo PowerPointa. A tik pred nastopom vam sporočijo, da projektor ne bo na voljo. Predstavitev želite natisniti za občinstvo in zase. Predlagamo vam, da za poslušalce natisnete izročke, zase pa predstavitev z opombami.

V meniju Datoteka najdete ukaz Natisni, potem pa pazljivo izberete, kaj želite tiskati. Zase natisnite Strani opomb, ki vam bodo v pomoč pri predstavitvi. Za gradivo, ki ga boste razdelili občinstvu, izberite možnost Izročki. Običajno izberemo prikaz 3 diapozitivov na stran, ker v tem primeru poslušalec pridobi še prostor za zapiske ob diapozitivu.

 

PowerPoint s spretnostmi nastopanja
 

Ocenite prispevek: Oceni z oceno 1 Oceni z oceno 2 Oceni z oceno 3 Oceni z oceno 4 Oceni z oceno 5
Povprečna ocena 1 uporabnika je 5.
Pošljite komentar
Ime:
Email:
Poklic:
Vsebina:
Pogoji uporabe
Vaših povratnih informacij in vsebinskih vprašanj smo izredno veseli. Želimo si, da so objavljeni komentarji konstruktivni. Zato bomo vse komentarje, ki bodo vsebovali žaljivo vsebino, kletvice ali spodbujali nestrpnost in nasilje oz. ne bodo imeli vsebinske povezave z objavljenim prispevkom, primorani odstraniti.

V primeru žaljivih in neprimernih komentarjev si pridržujemo pravico, da zabeležimo IP naslov uporabnika.
Želite prejemati brezplačne računalniške trike in novice? Vpišite svoj elektronski naslov:
Ob prijavi boste prejeli tudi e-priročnik računalniških trikov na svoj elektronski naslov.
> Zakladnica trikov
  
B2 d.o.o., Tržaška 42, 1000 Ljubljana, T: 01 2444 202, M: info@b2.eu
B2 Facebook e-učenje