Outlook 2010 | Glasovanje prek volilnih gumbov

Nika je zadolžena za organizacijo piknika za sodelavce. Preden gre v nakup hrane in pijače bi rada vedela, koliko ljudi se bo udeležilo sproščenega druženja. Od kolegice iz drugega oddelka je slišala, da si lahko zelo enostavno pomaga z Outlookom. Zanima jo kako.

Outlook ima seveda rešitev. V kolikor želimo od več naših prejemnikov dobiti neko mnenje, nam omogoča glasovanje preko volilnih gumbov. Vsak prejemnik sporočila lahko tako izbere enega izmed ponujenih odgovorov. Prednost uporabe volilnih gumbov pred običajnim odgovarjanjem na sporočilo je v tem, da imamo pri volilnih gumbih vse odgovore samodejno zbrane na enem mestu.

Postopek za dodajanje volilnih gumbov

  • V Outlooku izdelamo novo sporočilo
  • Med zavihki izberemo ukaz Možnosti|Sledenje|Uporabi volilne gumbe.

  • Izberemo kakšno izmed že pripravljenih možnosti glasovanja ali vpišemo svoje odgovore (ukaz Po meri...).  V primeru, da odgovore vpišemo sami, jih ločimo s podpičjem.

Ko prejemniki dobijo sporočilo z volilnimi gumbi, lahko glasujejo. V oknu prejetega sporočila uporabimo ukaz Glasuj.

Na glasovanje odgovorimo tako, da kliknemo na gumb z odgovorom, ki nam ustreza. Ko pritisnemo na gumb, nas Outlook v pogovornem oknu še vpraša, ali odgovor pošljemo takoj ali pa ga želimo še urediti. Ko avtor glasovanja prejme odgovore, lahko pregleda skupni povzetek o izidu glasovanja.

Postopek ogleda povzetka glasovanja:

  • V mapi Poslano dvokliknemo sporočilo, v katerem smo uporabili volilne gumbe.
  • Izberemo ukaz Sporočilo|Pokaži|Sledenje.
    • Prikaže se analiza dosedanjega glasovanja ter odgovore posameznih oseb.

 

Outlook

Prehod na Office 2010

 

Ocenite prispevek: Oceni z oceno 1 Oceni z oceno 2 Oceni z oceno 3 Oceni z oceno 4 Oceni z oceno 5
Povprečna ocena 12 uporabnikov je 5.
Pošljite komentar
Ime:
Email:
Poklic:
Vsebina:
Pogoji uporabe
Vaših povratnih informacij in vsebinskih vprašanj smo izredno veseli. Želimo si, da so objavljeni komentarji konstruktivni. Zato bomo vse komentarje, ki bodo vsebovali žaljivo vsebino, kletvice ali spodbujali nestrpnost in nasilje oz. ne bodo imeli vsebinske povezave z objavljenim prispevkom, primorani odstraniti.

V primeru žaljivih in neprimernih komentarjev si pridržujemo pravico, da zabeležimo IP naslov uporabnika.
19.11.2012 ob 18:28 | RgdyHPLCJhHnGaq
Grega Raj je rekel/rekla:Spet se nekaj mesecev pred loikanlmi volitvami spreminjajo volilne enote za četrtne in vaške skupnosti. Tokrat gre za vaško skupnost Razbor, kjer bodo sedaj za približno 280 volilcev kar 3 volilne enote, v katerih se skupno voli 5 članov vaške skupnosti.Predlagatelja (svetnik Hudej in predsednik VS Knez) utemeljujeta predlog s tem, da več mandatov ni bil nihče izvoljen iz zaselka Velunja. Morda bi raje v svoji stranki (ki ima kar 3 od petih članov sveta, vključno s predsednikom) dala pobudo, da predlagajo kandidate iz tega področja, ne pa da se vaška skupnost drobi na majhne volilne enote, v katerih volitve počasi izgubljajo smisel, saj itak ne bo dovolj kandidatov iz različnih list.
Želite prejemati brezplačne računalniške trike in novice? Vpišite svoj elektronski naslov:
Ob prijavi boste prejeli tudi e-priročnik računalniških trikov na svoj elektronski naslov.
> Zakladnica trikov
  
B2 d.o.o., Tržaška 42, 1000 Ljubljana, T: 01 2444 202, M: info@b2.eu
B2 Facebook e-učenje