Že poznate novo iskalno orodje?

To, da informacije na internetu največkrat iščemo s pomočjo spletnih iskalnikov, ni potrebno posebej poudarjati. Verjamemo pa, da marsikdo še ni slišal za novo iskalno orodje Cuil, ki mu avtorji napovedujejo svetlo prihodnost.

Med znanimi iskalniki je www.najdi.si izvrstna izbira za slovensko področje, na globalni ravni pa vsekakor uporabimo www.google.com. Lahko bi rekli, da je predvsem Google postal pojem spletnega iskanja, tako da že zasledimo besedne zveze: "Grem poguglat?", ali pa "Vprašaj strica Googla?"

Na spletu pa se je pred kratkim pojavil nov spletni iskalnik www.cuil.com, ki si skuša priboriti svoje mesto med najboljšimi.

Vmesnik nas spominja na preprostost Googla, saj vsebuje le polje za vpis iskanega pojma in gumb za potrditev iskanja. Posebnost in verjetno tudi razlog za privlačnost zadetkov iskalnika Cuil je predvsem v tem, da med zadetki prikaže tudi slike!

Dodatna zanimivost

Snovalci iskalnika Cuil so bivši Googlovi sodelavci. Mu bo zato uspelo? Preizkusite in presodite sami! Mogoče še aktualni namig: poiščite koga od naših uspešnih olimpijcev.
 

Ocenite prispevek: Oceni z oceno 1 Oceni z oceno 2 Oceni z oceno 3 Oceni z oceno 4 Oceni z oceno 5
Povprečna ocena 2 uporabnikov je 5.
Pošljite komentar
Ime:
Email:
Poklic:
Vsebina:
Pogoji uporabe
Vaših povratnih informacij in vsebinskih vprašanj smo izredno veseli. Želimo si, da so objavljeni komentarji konstruktivni. Zato bomo vse komentarje, ki bodo vsebovali žaljivo vsebino, kletvice ali spodbujali nestrpnost in nasilje oz. ne bodo imeli vsebinske povezave z objavljenim prispevkom, primorani odstraniti.

V primeru žaljivih in neprimernih komentarjev si pridržujemo pravico, da zabeležimo IP naslov uporabnika.
Želite prejemati brezplačne računalniške trike in novice? Vpišite svoj elektronski naslov:
Ob prijavi boste prejeli tudi e-priročnik računalniških trikov na svoj elektronski naslov.
> Zakladnica trikov
  
B2 d.o.o., Tržaška 42, 1000 Ljubljana, T: 01 2444 202, M: info@b2.eu
B2 Facebook e-učenje