Excel | Vrstica z rezultati

Kako hitro do vsote ali povprečja? Katera vrednost je najvišja? Katera najnižja?

Ta izziv lahko še hitreje, kot s funkcijami, rešimo z orodjem Tabela ter Vrstico z rezultati.

 

Za vse omenjene izzive poznamo ustrezne funkcije. Vzemimo si minutko in jih ponovimo. Vsoto danega območja poiščemo s funkcijo SUM, povprečje ugotovimo s funkcijo AVERAGE, najvišjo vrednost izpišemo s pomočjo funkcije MAX, najnižjo, pa s funkcijo MIN.

Ker pa stremimo k čim hitrejšem reševanju izzivov, lahko dane vrednosti poiščemo in izpišemo na malce drugačen način. Predhodno je potrebno le, da obseg podatkov preoblikujemo v tabelo. Ukaz, ki je za to potreben, je orodje Tabela (OSNOVNO | SLOGI | OBLIKUJ KOT TABELO).

Opazimo, da se seznam preoblikuje v obliko, ki smo jo izbrali znotraj spustnega seznama. Še več, Na traku smo pridobili nov zavihek Orodja za tabele, Načrt. Za našo nalogo potrebujemo ukaz, ki se imenuje Vrstica z rezultati. Obkljukamo polje in opazimo, da se pod tabelo doda nova vrstica, vrstica z rezultati.

Kliknemo na posamezno polje znotraj vrstice in iz spustnega seznama, ki se nam prikaže, izberemo funkcijo, ki naj se izvede za določeno polje. Za vsako polje lahko dodamo poljubno funkcijo. Izbiramo lahko med v naprej ponujenimi funkcijami.

Če bi radi kakšno funkcijo, ki se ne nahaja znotraj seznama, izberemo Več funkcij.

Znotraj zavihka Orodja za Tabele | Načrt se nahaja nekaj zelo uporabnih ukazov, ki jih spoznamo in uporabljamo na tečaju Excel za poslovne uporabnike.

 

Ocenite prispevek: Oceni z oceno 1 Oceni z oceno 2 Oceni z oceno 3 Oceni z oceno 4 Oceni z oceno 5
Povprečna ocena 6 uporabnikov je 4,83.
Pošljite komentar
Ime:
Email:
Poklic:
Vsebina:
Pogoji uporabe
Vaših povratnih informacij in vsebinskih vprašanj smo izredno veseli. Želimo si, da so objavljeni komentarji konstruktivni. Zato bomo vse komentarje, ki bodo vsebovali žaljivo vsebino, kletvice ali spodbujali nestrpnost in nasilje oz. ne bodo imeli vsebinske povezave z objavljenim prispevkom, primorani odstraniti.

V primeru žaljivih in neprimernih komentarjev si pridržujemo pravico, da zabeležimo IP naslov uporabnika.
06.04.2016 ob 13:58 | Vedran
Uporabno! Hvala
12.02.2016 ob 06:46 | Ana
Na novih objavah B2 vedno pogledam najprej trike, ki jih redno uporabljam. Pa tale današnja bližnica, ctrl F, super zadeva, ki je prej nisem poznala. Hvala za nova znanja.
Želite prejemati brezplačne računalniške trike in novice? Vpišite svoj elektronski naslov:
Ob prijavi boste prejeli tudi e-priročnik računalniških trikov na svoj elektronski naslov.
> Zakladnica trikov
  
B2 d.o.o., Tržaška 42, 1000 Ljubljana, T: 01 2444 202, M: info@b2.eu
B2 Facebook e-učenje