VELIKE, male, Z veliko začetnico, oBRNJENO,...

Enostavno spreminjajmo velikost črk!

Ste kdaj želeli v Excelovem dokumentu hitro spremeniti velikost črk v izbranih celicah, pa ste ugotovili, da takšnega ukaza Excel ne pozna? Ste tudi že izdelali lasten makro v Excelu, mogoče uporabili že narejenega ali pa vsaj slišali za uporabnost makrov?

V nadaljevanju vas vabimo, da preizkusite makro "Zamenjaj črke", ki v izbranih celicah Excelovega dokumenta v trenutku spremeni velikost črk v želeno obliko. Izbirate lahko med naslednjimi možnostmi:


Najprej pa še nekaj besed o pomenu makrov.

Kaj je makro?

Določena opravila v Excelu izvajamo večkrat in jih želimo avtomatizirati. Pomagamo si lahko z makri, kjer si sami izdelamo poljubno zaporedje ukazov v programskem jeziku Visual Basic. Večkratnih opravil nam tako nič več ni treba izvajati po korakih, ampak enostavno zaženemo makro in dobimo želeni rezultat.

Makro "Zamenjaj črke" vas čaka na Spletnem učenju!

Vabljeni na Spletno učenje, kjer najdete zgoraj omenjeni makro in navodila, kako ga uporabiti. Znanje vam je na voljo brezplačno!

Makro "Zamenjaj črke"

Kako do znanja o izdelavi makrov?

Z osnovno uporabnostjo makrov v Excelu se seznanite že ob koncu tečaja Excel nadaljevalni, naprednejši uporabniki, ki se želite naučiti lastne izdelave le-teh, pa ste vabljeni na tečaj Excel VBA. Garantirano, z znanjem izdelave makrov boste prihranili dragoceni čas!  

Kje se naučim izdelave makrov?
 

Ocenite prispevek: Oceni z oceno 1 Oceni z oceno 2 Oceni z oceno 3 Oceni z oceno 4 Oceni z oceno 5
Povprečna ocena 1 uporabnika je 1.
Pošljite komentar
Ime:
Email:
Poklic:
Vsebina:
Pogoji uporabe
Vaših povratnih informacij in vsebinskih vprašanj smo izredno veseli. Želimo si, da so objavljeni komentarji konstruktivni. Zato bomo vse komentarje, ki bodo vsebovali žaljivo vsebino, kletvice ali spodbujali nestrpnost in nasilje oz. ne bodo imeli vsebinske povezave z objavljenim prispevkom, primorani odstraniti.

V primeru žaljivih in neprimernih komentarjev si pridržujemo pravico, da zabeležimo IP naslov uporabnika.
21.11.2012 ob 07:54 | xEbHxZvskjCTSDiC
Son of a gun, this is so helpufl!
Želite prejemati brezplačne računalniške trike in novice? Vpišite svoj elektronski naslov:
Ob prijavi boste prejeli tudi e-priročnik računalniških trikov na svoj elektronski naslov.
> Zakladnica trikov
  
B2 d.o.o., Tržaška 42, 1000 Ljubljana, T: 01 2444 202, M: info@b2.eu
B2 Facebook e-učenje