Projekt E-PRAGMATIC | Mehatronika v obliki e-gradiv

Projekt E-PRAGMATIC sestavlja 16 partnerjev iz sedmih evropskih držav. V mreži partnerjev so zastopane izobraževalne ustanove, zbornice, podjetja in večja združenja industrijskih družb. Projekt spada v program Leonardo da Vinci, vodi pa ga Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) z Univerze v Mariboru.

Glavni cilj mreže je posodobitev ali uvedba strokovnega izobraževanja zaposlenih na področju mehatronike in sorodnih tehničnih ved tako, da se bodo posodobile vsebine in metode internega izobraževanja industrijskih partnerjev. Najnovejše znanje in učne metode bodo na ta način prenesene neposredno iz izobraževalnih ustanov v industrijsko okolje.

Pripravljeni sodobni učni tečaji bodo popolnoma prilagojeni e-učenju na daljavo. Omogočali bodo tudi dostop do oddaljenih eksperimentov in delovnih postaj, namenjenih pridobivanju praktičnih znanj in spretnosti pri delu z industrijsko opremo.

B2 kot eden izmed partnerjev nosi v projektu odgovornost za:

  • pripravo ter implementacijo eCampus platforme (LMS) za e-učenje,
  • pomoč pri kodiranju in prenosu učnih modulov na učno platformo,
  • izobraževanje mentorjev, ki bodo vodili tečaje.

Cilji projekta bodo uresničeni do oktobra 2012, rezultati pa predstavljeni na mednarodnih konferencah. Več informacij o projektu: www.e-pragmatic.eu.

Ocenite prispevek: Oceni z oceno 1 Oceni z oceno 2 Oceni z oceno 3 Oceni z oceno 4 Oceni z oceno 5
Povprečna ocena 32 uporabnikov je 4.
Pošljite komentar
Ime:
Email:
Poklic:
Vsebina:
Pogoji uporabe
Vaših povratnih informacij in vsebinskih vprašanj smo izredno veseli. Želimo si, da so objavljeni komentarji konstruktivni. Zato bomo vse komentarje, ki bodo vsebovali žaljivo vsebino, kletvice ali spodbujali nestrpnost in nasilje oz. ne bodo imeli vsebinske povezave z objavljenim prispevkom, primorani odstraniti.

V primeru žaljivih in neprimernih komentarjev si pridržujemo pravico, da zabeležimo IP naslov uporabnika.
Želite prejemati brezplačne računalniške trike in novice? Vpišite svoj elektronski naslov:
Ob prijavi boste prejeli tudi e-priročnik računalniških trikov na svoj elektronski naslov.
> Zakladnica trikov
  
B2 d.o.o., Tržaška 42, 1000 Ljubljana, T: 01 2444 202, M: info@b2.eu
B2 Facebook e-učenje