Trendi e-izobraževanja v poslovnem okolju

Članek | Računalniške novice, 22. avgust 2013

Ključne prednosti e-izobraževanja so nam vsem poznane: nižji stroški, večja dostopnost izobraževalnih vsebin, prilagajanje časa in lokacije za učenje, hitrost prenosa znanj. Kakšni pa so sicer trendi in razvoj, kaj pravzaprav je pravo e-izobraževanje?

E-izobraževanje kot komplementarna oblika razvoja svojih zaposlenih so podjetja v Sloveniji začela uporabljati relativno pozno, sploh če stanje primerjamo z razvitimi zahodnimi državami. Glavnina je pričela z aktivno uporabo e-izobraževanj šele v zadnjih letih, ko so ugotovili, da e-izobraževanje uspešno rešuje izzive nižjih sredstev za usposabljanja in pomanjkanja časa za izobraževanje.

Kljub temu lahko rečemo, da smo Slovenci na področju razvoja in inovativnosti pri e-izobraževalnih rešitvah v samem svetovnem vrhu. Slovenski uporabniki in ponudniki to dokazujejo tako na področju razvoja novih tehnologij, kakor tudi z inovativnimi pristopi gradnje e-gradiv ali novimi metodami motiviranja uporabnikov. Kakšni so pravzaprav trendi in sestavine uspešno vpeljanih zgodb na področju e-izobraževanja?

Celoten članek (PDF)

 

Ocenite prispevek: Oceni z oceno 1 Oceni z oceno 2 Oceni z oceno 3 Oceni z oceno 4 Oceni z oceno 5
Prispevka ni še nihče ocenil. Bodite prvi!
Pošljite komentar
Ime:
Email:
Poklic:
Vsebina:
Pogoji uporabe
Vaših povratnih informacij in vsebinskih vprašanj smo izredno veseli. Želimo si, da so objavljeni komentarji konstruktivni. Zato bomo vse komentarje, ki bodo vsebovali žaljivo vsebino, kletvice ali spodbujali nestrpnost in nasilje oz. ne bodo imeli vsebinske povezave z objavljenim prispevkom, primorani odstraniti.

V primeru žaljivih in neprimernih komentarjev si pridržujemo pravico, da zabeležimo IP naslov uporabnika.
Želite prejemati brezplačne računalniške trike in novice? Vpišite svoj elektronski naslov:
Ob prijavi boste prejeli tudi e-priročnik računalniških trikov na svoj elektronski naslov.
> Zakladnica trikov
  
B2 d.o.o., Tržaška 42, 1000 Ljubljana, T: 01 2444 202, M: info@b2.eu
B2 Facebook e-učenje