Sodobne izobraževalne tehnologije

 

Izsek iz članka | Računalniške novice, 26.08.2010

... 

Znanstveno dokazano dejstvo je, da sta motivacija in zmožnost predstave problematike ključnega pomena za razumevanje, učenje ter podajanje snovi. Brez računalništva in sodobne tehnologije v izobraževanju torej preprosto več ne gre! Katere izobraževalne tehnologije danes že obstajajo in zakaj jih (ne) uporabljamo? Bo tablični računalnik "puščica" prihodnosti? Kaj nas čaka jutri?

Informacijske in komunikacijske tehnologije so učinkovita orodja za izboljšanje kakovosti in lažji dostop do izobraževanja ter usposabljanja.

...

Tudi na področju izobraževanja gre razvoj naprej in sledi napredku IT tehnologije. Vedno bolj se kot dobra alternativa klasičnemu usposabljanju ponuja možnost e-izobraževanja. Pravo e-izobraževanje poteka s kakovostnimi e-gradivi, ki so multimedijsko podprta, udeleženci imajo možnost spremljati svoj napredek učenja, se vključevati v forume in klepetalnice, sam izobraževalni potek pa spremlja in moderira predavatelj – strokovnjak. V podjetju B2 tako organiziramo s področja e-učenja e-tečaje, ki potekajo izključno preko spleta, organiziramo pa tudi kombinirane tečaje. Pri tej vrsti izobraževanja gre za neke vrste hibrid med klasičnim in e-izobraževanjem, saj del učenja poteka v živo v predavalnici, del pa preko spleta.

...

Članek v celoti (pdf)

Ocenite prispevek: Oceni z oceno 1 Oceni z oceno 2 Oceni z oceno 3 Oceni z oceno 4 Oceni z oceno 5
Povprečna ocena 2 uporabnikov je 5.
Pošljite komentar
Ime:
Email:
Poklic:
Vsebina:
Pogoji uporabe
Vaših povratnih informacij in vsebinskih vprašanj smo izredno veseli. Želimo si, da so objavljeni komentarji konstruktivni. Zato bomo vse komentarje, ki bodo vsebovali žaljivo vsebino, kletvice ali spodbujali nestrpnost in nasilje oz. ne bodo imeli vsebinske povezave z objavljenim prispevkom, primorani odstraniti.

V primeru žaljivih in neprimernih komentarjev si pridržujemo pravico, da zabeležimo IP naslov uporabnika.
Želite prejemati brezplačne računalniške trike in novice? Vpišite svoj elektronski naslov:
Ob prijavi boste prejeli tudi e-priročnik računalniških trikov na svoj elektronski naslov.
> Zakladnica trikov
  
B2 d.o.o., Tržaška 42, 1000 Ljubljana, T: 01 2444 202, M: info@b2.eu
B2 Facebook e-učenje