Letni razgovori se spreminjajo in postajajo vse pomembnejši

Članek | Dnevnik, 20.11.2010

Letni razgovor je najmočnejše orodje menedžmenta za mobilizacijo energije zaposlenih pri uresničevanju lastnih in organizacijskih ciljev!" Ocena, ki jo je dal že preminuli Peter Drucker, guru menedžmenta, ostaja tudi v sodobnem času aktualna, kar potrjujejo tudi odgovori naših sogovornikov o pomenu letnih razgovorov in spremembah, ki jih je v določeni meri spodbudila tudi gospodarska kriza.

A kriza naj spodbuja samo spremembe letnih razgovorov, ki so celoletni proces, nikakor pa naj ne bo vodstvenemu kadru izgovor za to, da letnih razgovorov ne izvaja. "Letni razgovori samo pridobivajo in ne izgubljajo teže zaradi zaostrenih razmer! To pa seveda žal nikakor ne pomeni, da niso po zaslugi kriznih razmer 'načeti' tudi letni pogovori. Predvsem s tem, da so se sprevrgli v eno samo izolirano debato o plači in denarnem nagrajevanju, čeprav je njihov osrednji namen v prvi vrsti razvojne narave. Zato letnim razgovorom razmere gotovo niso naklonjene in od vsepovsod dežujejo pripombe, da je treba počakati na boljše čase. Nikakor!" pravi Brane Gruban, eden vodilnih slovenskih strokovnjakov na področju letnih razgovorov.

...

"Vrata vodij so pri nas vedno na stežaj odprta"

V podjetju B2 opravljajo letne razgovore enkrat na leto. "Po navadi januarja, ko je čas, da pogledamo v preteklo leto in naredimo povzetek dosežkov ter priložnosti za izboljšave. Hkrati naredimo smernice za naprej, predstavimo letne načrte podjetja, posameznikove cilje, uskladimo želje po kariernem napredovanju posameznika... Stremimo k temu, da letni razgovori niso edina priložnost, ko se pogovarjamo s sodelavci, temveč gojimo pristop k sprotnemu reševanju morebitnih sporov, nesoglasij oziroma posameznikovih kariernih želja. Vrata vodij so pri nas vedno na stežaj odprta in vsak zaposleni lahko kadar koli predstavi svoje videnje, želje, potrebe. Sklepe razgovorov hranijo vodje v elektronskih personalnih mapah svojih neposredno podrejenih. Sklep razgovora se pošlje tudi vsakemu zaposlenemu posebej. Nato se ob naslednjem letnem razgovoru ta dokument vključi in pregleda zastavljene ter dosežene cilje," je pojasnila Helena Miš Šmalc. "Na podlagi teh razgovorov se nemalokrat rodijo nove ideje za izboljšave, poskušajo realizirati posameznikove želje, kar vsekakor vodi v povečanje motivacije in posledično do povečanja produktivnosti."

...

Celoten članek (pdf)

Ocenite prispevek: Oceni z oceno 1 Oceni z oceno 2 Oceni z oceno 3 Oceni z oceno 4 Oceni z oceno 5
Prispevka ni še nihče ocenil. Bodite prvi!
Pošljite komentar
Ime:
Email:
Poklic:
Vsebina:
Pogoji uporabe
Vaših povratnih informacij in vsebinskih vprašanj smo izredno veseli. Želimo si, da so objavljeni komentarji konstruktivni. Zato bomo vse komentarje, ki bodo vsebovali žaljivo vsebino, kletvice ali spodbujali nestrpnost in nasilje oz. ne bodo imeli vsebinske povezave z objavljenim prispevkom, primorani odstraniti.

V primeru žaljivih in neprimernih komentarjev si pridržujemo pravico, da zabeležimo IP naslov uporabnika.
12.08.2013 ob 14:19 | tjTs7Ul5
Michal,It was quite a place! I enjoyed every mtuine of my stay. The tea I made somehow tasted better when in these kind of surroundings! Thank you!Ice,It was a beautiful place! It is a very small gem of northern California.
Želite prejemati brezplačne računalniške trike in novice? Vpišite svoj elektronski naslov:
Ob prijavi boste prejeli tudi e-priročnik računalniških trikov na svoj elektronski naslov.
> Zakladnica trikov
  
B2 d.o.o., Tržaška 42, 1000 Ljubljana, T: 01 2444 202, M: info@b2.eu
B2 Facebook e-učenje