Finance: Redkokdo zahteva vračilo denarja

Ponudniki izobraževanj, ki so prepričani o svoji kakovosti, vse pogosteje ponujajo različna jamstva v primeru nezadovoljstva udeleţencev.

Kot na vseh drugih področjih imajo porabniki tudi pri "nakupu" izobraževanja na trgu na voljo več možnosti. Ena od poti, s katero želijo ljudi prepričati o nakupu, je ponujanje jamstva oziroma garancije. V praksi zahteva vračilo zelo majhen delež udeležencev izobraževanj.

"Zavedamo se, da je lahko negotovost posameznikov in podjetij pred odločitvijo za izobraževanje velika, saj rezultati niso vnaprej znani. Sprašujejo se, ali je to dejansko naložba, ki se bo povrnila. Tako kot prvi nakup izdelka je tudi odločitev za izbiro ponudnika izobraževanj najtežja prvič. Zato smo se odločili, da z garancijo olajšamo predvsem prvo odločitev," vzroke za uvedbo jamstva pojasnjuje Melita Sedmak iz podjetja za računalniško izobraževanje B2.

Različne vrste jamstev in povračil

Že več let ponujajo različne vrste stoodstotnih jamstev za vsa računalniška izobraževanja. "Če se udeleženec na tečaju v razpisanem terminu ne nauči dovolj in nam to sporoči v treh mesecih, se ga lahko po dogovoru brezplačno znova udeleži v naslednjem terminu. Če med tečajem ugotovi, da ta ne izpolnjuje njegovih pričakovanj, ga lahko v roku prve tretjine preneha obiskovati in mu ga ni treba plačati. Jamčimo tudi za izvedbo skupinskih izobraževanj. Če bi se zgodilo, da tistega, kar smo obljubili v ponudbi za izobraževanje zaokrožene skupine zaposlenih, ne bi v celoti izpolnili, podjetje pa bi nam to v treh dneh po izvedbi pisno obrazložilo, jim izvedenega izobraževanja ne bi zaračunali," razlaga Sedmakova in dodaja, da so jamstva uvedli, ker popolnoma zaupajo v kakovost izobraževanja.

Deset zahtevkov med 15 tisoč tečajniki

S tem se očitno strinjajo tudi njihove stranke. "Garancije za obljubljeno kakovost izvedbe za zaokrožene skupine doslej ni uveljavljalo še nobeno podjetje. Uveljavljalo jih je le nekaj posameznikov, ki so se želeli znova udeležiti tečaja, predvsem ker se jim je zdela snov prezahtevna ali preobsežna," pravi Sedmakova. Takšnih primerov je bilo doslej 10, kar je po besedah sogovornice v primerjavi s 15 tisoč tečajniki v tem obdobju zanemarljivo.

"Udeleženci in podjetja se sprašujejo, ali se bo naloţba v izobraževanje povrnila. Odločitev za izbiro ponudnika je najtežja prvič, kar jamstvo olajša," pravi Melita Sedmak iz podjetja B2.

Original članka (pdf)

Ocenite prispevek: Oceni z oceno 1 Oceni z oceno 2 Oceni z oceno 3 Oceni z oceno 4 Oceni z oceno 5
Povprečna ocena 2 uporabnikov je 3.
Pošljite komentar
Ime:
Email:
Poklic:
Vsebina:
Pogoji uporabe
Vaših povratnih informacij in vsebinskih vprašanj smo izredno veseli. Želimo si, da so objavljeni komentarji konstruktivni. Zato bomo vse komentarje, ki bodo vsebovali žaljivo vsebino, kletvice ali spodbujali nestrpnost in nasilje oz. ne bodo imeli vsebinske povezave z objavljenim prispevkom, primorani odstraniti.

V primeru žaljivih in neprimernih komentarjev si pridržujemo pravico, da zabeležimo IP naslov uporabnika.
Želite prejemati brezplačne računalniške trike in novice? Vpišite svoj elektronski naslov:
Ob prijavi boste prejeli tudi e-priročnik računalniških trikov na svoj elektronski naslov.
> Zakladnica trikov
  
B2 d.o.o., Tržaška 42, 1000 Ljubljana, T: 01 2444 202, M: info@b2.eu
B2 Facebook e-učenje