Finance: Miti in resnice o e-izobraževanju

Klasično in e-izobraževanje imata več skupnega, kot se zdi na prvi pogled. Pri obeh oblikah je treba zagotoviti kakovostna gradiva, motivirati udeležence in ustrezno voditi proces.

Številni stroški odpadejo le navidezno

Cenovno dostopnost izvajalci in naročniki največkrat poudarjajo kot glavno prednost e-izobraževanja v primerjavi s klasičnim, kjer podajanje znanja poteka v živo v skupnem prostoru. Navidezno odpadejo številni stroški, na primer za razmnoževanje gradiva, najem prostorov za izobraževanje, plačilo predavateljev in podobno. Vendar pa se je treba zavedati, da popolno črtanje omenjenih stroškov oziroma nerazumevanje, da se tudi pri e-izobraževanju nekateri stroški pojavijo v drugačni obliki, lahko vodi do neuspešne izvedbe e-izobraževanja.

Dolgoročno cenejše, če je kakovostno

Le kakovostno e-izobraževanje je namreč dolgoročno cenejše od klasičnega, saj je le tako možno dobro usposabljati zaposlene. Kakovost e-izobraževanja je najbolj odvisna od dobrih e-gradiv in strokovnosti vodenja.

Vrhunsko e-gradivo mora imeti poleg vsebinske primernosti, kar je tudi odlika dobrih gradiv pri klasičnih izobraževanjih, še motivacijske dejavnike, saj je ravno pomanjkanje motivacije pogosto največja ovira za kakovost e-izobraževanja. Zelo pomembna je tudi dobra, izrazita in barvita ponazoritev določenih vsebin z multimedijskimi elementi, ki dodatno popestrijo e-učenje.

Brez vodenja ne gre

E-izobraževanje bo doseglo pravi namen le ob strokovnem vodenju, ki vključuje premišljeno pripravo in organizacijo, spremljanje aktivnosti in spodbujanje udeležencev ter ustrezno komuniciranje pred e-izobraževanjem, med njim in ob koncu šolanja. Samo to, da podjetje da zaposlenim na voljo e-gradiva, še ne pomeni, da jih bodo ti tudi uporabili, razumeli in da jim bodo koristila.

Priporočila

7 nasvetov za kakovostno e-izobraževanje:

  1. Vodstvo naj se aktivno vključi v motiviranje zaposlenih za sodelovanje.
  2. Proučite možnosti najema ali nakupa infrastrukture.
  3. Seznanite zaposlene, vključene v e-izobraževanje, o namenu in poteku izobraževanja.
  4. Organizirajte čas e-izobraževanja glede na ciljno skupino.
  5. Uporabite vrhunsko e-gradivo z vključenimi motivacijskimi elementi in multimedijsko popestritvijo, primerno ciljni skupini (jezik, strokovnost).
  6. Začnite e-izobraževanje v pilotni skupini (vzorčni skupini zaposlenih).
  7. Poskrbite za strokovno vodenje e-izobraževanja z aktivnim spremljanjem, spodbujanjem in podporo.

Original članka (pdf)

Ocenite prispevek: Oceni z oceno 1 Oceni z oceno 2 Oceni z oceno 3 Oceni z oceno 4 Oceni z oceno 5
Povprečna ocena 2 uporabnikov je 3.
Pošljite komentar
Ime:
Email:
Poklic:
Vsebina:
Pogoji uporabe
Vaših povratnih informacij in vsebinskih vprašanj smo izredno veseli. Želimo si, da so objavljeni komentarji konstruktivni. Zato bomo vse komentarje, ki bodo vsebovali žaljivo vsebino, kletvice ali spodbujali nestrpnost in nasilje oz. ne bodo imeli vsebinske povezave z objavljenim prispevkom, primorani odstraniti.

V primeru žaljivih in neprimernih komentarjev si pridržujemo pravico, da zabeležimo IP naslov uporabnika.
Želite prejemati brezplačne računalniške trike in novice? Vpišite svoj elektronski naslov:
Ob prijavi boste prejeli tudi e-priročnik računalniških trikov na svoj elektronski naslov.
> Zakladnica trikov
  
B2 d.o.o., Tržaška 42, 1000 Ljubljana, T: 01 2444 202, M: info@b2.eu
B2 Facebook e-učenje