Utrip Tedna vseživljenjskega učenja 2008

Podjetje B2 je letos ponudilo Teden vseživljenjskega učenja v razširjeni obliki

Preden se usmerimo v načrtovanje aktivnosti, povezanih s Tednom vseživljenjskega učenja (TVU) v letu 2009, se ozrimo nekoliko nazaj in poglejmo odzive na nekatere letošnje izobraževalne priložnosti. V podjetju B2, kjer se s ponudbo izobraževanj že tradicionalno vključujemo v Teden vseživljenjskega učenja, smo se letos odločili, da zaradi velikega zanimanja ponudimo dodatna brezplačna izobraževanja tudi po tednu TVU. Z drugimi besedami, lahko bi rekli, da smo Teden vseživljenjskega učenja časovno in vsebinsko nekoliko razširili.

E-tečaj in kombinirano izobraževanje

Od 19. maja 2008 dalje, ko so na različnih lokacijah po Sloveniji potekala brezplačna izobraževanja, smo v B2 ponudili možnost udeležbe na e-tečaju, kmalu nato pa še na kombiniranem izobraževanju v Ljubljani ali Mariboru. Udeležencem izobraževanj smo tako poleg uporabnega znanja približali tudi sodobne oblike izobraževanja. Na e-tečaju so izkusili strokovno vodeno e-izobraževanje, pri kombiniranem izobraževanju (blended learning) pa prepletanje klasičnega učenja v učilnici in učenja prek spleta.

Vedno aktualno znanje o kreditih

Področje kreditov oziroma upravljanje z osebnimi financami je zagotovo tematika, o kateri bi marsikdo želel vedeti več in je stalno aktualna. Z namenom, da v okviru TVU ponudimo široko uporabno znanje, smo se odločili za e-tečaj Krediti in rente. Razpisana prosta mesta so se zapolnila v hipu.

Udeleženci e-tečaja so spoznali uporabo Excela na finančnem področju in ugotovili, da program poznavalcem ponuja zares številne možnosti za pomoč pri upravljanju s financami. Seznanili so se z vrstami kreditov, rentami, lizingi, amortizacijskim načrtom in podobnimi vsebinami.

Odzivi udeležencev

Pohvale in komentarji udeležencev e-tečaja izkazujejo navdušenje nad pridobljenim znanjem:

  • "Spoštovani, lepo se vam moram zahvaliti. Končno so mi jasni ti krediti in AM načrti."
  • "Hvala, bilo je vsestransko zanimivo in koristno."
  • "Najlepša hvala za zelo uporaben promocijski (zastonj) tečaj. Vaš vložek se bo v mojem primeru, in verjamem, da tudi drugje, vsekakor izplačal. Oglasil se bom tudi v odplačnem delu, saj znanja vedno primanjkuje. Bodite lepo."
  • "Najlepša hvala za rešitev, prav tole sem hotel..."
  • "Pravkar sem si ogledala, kako nastaja spletaj. Zanimivo, kaj vse se dogaja za kulisami; zdaj še bolj cenim delo vseh vas, ki se trudite in razdajate znanje. Hvala, hvala!"

Izjave udeležencev kažejo tudi na veliko zadovoljstvo z mentorskim delom. Pohvale so še posebej izpostavile odzivnost, strokovnost in prijaznost mentorja:

  • "Mentor je nevsiljivo prisoten, odlično obvlada snov, daje jasna, nazorna navodila in učinkovito pomoč."
  • "Odlično, profesionalno, spodbudno!"
  • "Dober pedagoški pristop mentorja."

V nadaljevanju so tudi grafično prikazani odgovori iz anket udeležencev e-tečaja, povezani z mentorskim delom.

Original članka (pdf)

Ocenite prispevek: Oceni z oceno 1 Oceni z oceno 2 Oceni z oceno 3 Oceni z oceno 4 Oceni z oceno 5
Prispevka ni še nihče ocenil. Bodite prvi!
Pošljite komentar
Ime:
Email:
Poklic:
Vsebina:
Pogoji uporabe
Vaših povratnih informacij in vsebinskih vprašanj smo izredno veseli. Želimo si, da so objavljeni komentarji konstruktivni. Zato bomo vse komentarje, ki bodo vsebovali žaljivo vsebino, kletvice ali spodbujali nestrpnost in nasilje oz. ne bodo imeli vsebinske povezave z objavljenim prispevkom, primorani odstraniti.

V primeru žaljivih in neprimernih komentarjev si pridržujemo pravico, da zabeležimo IP naslov uporabnika.
Želite prejemati brezplačne računalniške trike in novice? Vpišite svoj elektronski naslov:
Ob prijavi boste prejeli tudi e-priročnik računalniških trikov na svoj elektronski naslov.
> Zakladnica trikov
  
B2 d.o.o., Tržaška 42, 1000 Ljubljana, T: 01 2444 202, M: info@b2.eu
B2 Facebook e-učenje