Podelitev priznanj Comenius EduMedia v Berlinu

Priznanja za najboljše multimedijske izdelke podelili že trinajstič

Konec junija je v Berlinu, letos že trinajsto leto zapored, potekala podelitev priznanj za najboljše didaktične multimedijske izdelke, s področja e-učenja in e-poučevanja. Priznanja pomenijo potrditev najvišje kakovosti in pedagoške ustreznosti izdelkov. Slovenske barve so letos uspešno zastopala štiri podjetja oziroma izobraževalne ustanove, med katerimi je bilo tudi podjetje B2.

Pedagoška, vsebinska in oblikovna odličnost

Priznanja Comenius-EduMedia podeljuje Nemško združenje za pedagogiko in informatiko – Gesellschaft für Pädagogik und Information (GPI). "GPI s priznanji podpira pedagoško, vsebinsko in oblikovno dragocene didaktične multimedijske izdelke", je ob pozdravu navzočih namen podelitve povzel predsednik združenja, univ. prof. dr. dr. Gerhard E. Ortner. Pogled nazaj pokaže, da se nagrade Comenius sedaj že tradicionalno podeljujejo za internetne portale, CD-ROM-e, DVD-je in druge izobraževalne medije, osnovane na informacijsko komunikacijski tehnologiji. Osrednjega pomena pa je bil tudi tokrat vsebinski in didaktični koncept.  

Mednarodna udeležba in vsebinska pestrost

Udeleženci prireditve so letos prihajali iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Cipra, Češke, Francije, Grčije, Hrvaške, Madžarske, Nemčije, Nizozemske, Švice in seveda Slovenije, nagrade pa je prejelo 155 različnih podjetij, ustanov oziroma organizacij. Mednarodna je bila tudi zasedba ocenjevalne žirije, sestavljena iz medijskih strokovnjakov devetih držav.

Številčna in pestra udeležba kaže na to, kako velik je trg izobraževanja in kako neizmerna je potreba po znanju. Vedno večja kakovost izdelkov, ki se vsako leto potegujejo za priznanja, tudi dokazuje, da je e-izobraževanje in kombinirano učenje v različnih pojavnih oblikah vse bolj prisotno ter da z vsakim dnem narašča zavedanje o pomenu vseživljenjskega učenja.

Tudi vsebinska pestrost nagrajenih izdelkov je bila zares velika. Uspešno so bila zastopana naslednja področja: izobraževanje s področja etike in evropskih kultur, politične, zgodovinske in sodobne tematike, izobraževanje s področja matematike in naravoslovnih ved, učenje materinega in tujih jezikov, glasbeno, umetnostno in literarno področje, poklicno izobraževanje, poučevanje, predšolsko izobraževanje, prosti čas ter izobraževanje s področja informacijsko komunikacijskih tehnologij.

E-gradivo s področja informacijske varnosti

Podjetje B2 je priznanje letos prejelo že tretjič, tokrat za e-gradivo Informacijska varnost na delovnem mestu. Namen e-gradiva je izobraziti zaposlene v različnih panogah o nevarnostih, ki pretijo informacijam, zaradi premajhnega poznavanja in zavedanja internetnih nevarnosti. E-gradivo nas seznani s pomenom varovanja informacij, varnostno politiko in zakonodajo v Sloveniji, informacijami o pravilnem dostopanju do informacijskih sistemov v podjetju in prepoznavanju najpogostejših internetnih prevar. Spoznamo tudi metode za izdelavo učinkovitih gesel, nasvete, kako se ubraniti nezaželene in nevarne e-pošte ter kako pravilno ravnati v primeru okužbe z virusi.

E-tečaj Informacijska varnost

Priznanje vsebini in tehnologiji

Nagrajeno e-gradivo s področja informacijske varnosti in pred tem dvakratna nagrada za e-izobraževalni portal www.spletno-ucenje.com podjetju B2 pomeni dodatno potrditev kakovosti in didaktične ustreznosti vsebine ter portala na mednarodnem nivoju in obenem tudi kvalitete sistema eCampus, na katerem deluje e-izobraževalni portal.

Vsa priznanja v slovenskih rokah dokazujejo, da gre razvoj multimedijskih izdelkov, namenjenih e-izobraževanju, v Sloveniji v pravo smer ter da lahko z njimi konkuriramo tudi najbolj naprednim evropskim izdelkom.

Za več informacij o dogodku in nagrajencih obiščite portal Nemškega združenja za pedagogiko in informatiko (GPI) na naslovu www.gpi-online.de.

Original članka (pdf)

Ocenite prispevek: Oceni z oceno 1 Oceni z oceno 2 Oceni z oceno 3 Oceni z oceno 4 Oceni z oceno 5
Prispevka ni še nihče ocenil. Bodite prvi!
Pošljite komentar
Ime:
Email:
Poklic:
Vsebina:
Pogoji uporabe
Vaših povratnih informacij in vsebinskih vprašanj smo izredno veseli. Želimo si, da so objavljeni komentarji konstruktivni. Zato bomo vse komentarje, ki bodo vsebovali žaljivo vsebino, kletvice ali spodbujali nestrpnost in nasilje oz. ne bodo imeli vsebinske povezave z objavljenim prispevkom, primorani odstraniti.

V primeru žaljivih in neprimernih komentarjev si pridržujemo pravico, da zabeležimo IP naslov uporabnika.
Želite prejemati brezplačne računalniške trike in novice? Vpišite svoj elektronski naslov:
Ob prijavi boste prejeli tudi e-priročnik računalniških trikov na svoj elektronski naslov.
> Zakladnica trikov
  
B2 d.o.o., Tržaška 42, 1000 Ljubljana, T: 01 2444 202, M: info@b2.eu
B2 Facebook e-učenje