Slike zlorabljenih otrok že krožijo

Članek | Žurnal24, 4.3.2015

Vse raziskave potrjujejo, da starši in drugi odrasli podcenjujejo nevarnost, ki so ji izpostavljeni otroci in mladi na spletu.

V osnovi gre za varno rabo interneta s strani otrok in mladostnikov," je povedal David Rozman, koordinator konference iz družbe B2. "Osnovna problematika in iziv je, kako našim otrokom omogočit varno rabo interneta v prihodnosti."

V vprašanje varne rabe interneta niso vpeti le otroci in najstniki, ampak tudi preostala družba, od staršev, učiteljev in strokovnih delavcev, do organov pregona.

Rozman opozarja, da ima lahko nasilje na spletu še dalnosežnejše posledice. "Pri klasičnem medvrstniškem nasilju pride otrok domov v varno zavetje, pri cyber bullyngu oz. elektronskem ustrahovanju, pa se nasilje po prihodu domov samo nadaljuje," pojasnjuje Rozman. "Ni varne točke, kar je za sodobno mladino lahko bolj pogubno kot klasično nasilje."

Preberite celoten članek na Žurnal24

Ocenite prispevek: Oceni z oceno 1 Oceni z oceno 2 Oceni z oceno 3 Oceni z oceno 4 Oceni z oceno 5
Prispevka ni še nihče ocenil. Bodite prvi!
Pošljite komentar
Ime:
Email:
Poklic:
Vsebina:
Pogoji uporabe
Vaših povratnih informacij in vsebinskih vprašanj smo izredno veseli. Želimo si, da so objavljeni komentarji konstruktivni. Zato bomo vse komentarje, ki bodo vsebovali žaljivo vsebino, kletvice ali spodbujali nestrpnost in nasilje oz. ne bodo imeli vsebinske povezave z objavljenim prispevkom, primorani odstraniti.

V primeru žaljivih in neprimernih komentarjev si pridržujemo pravico, da zabeležimo IP naslov uporabnika.
Želite prejemati brezplačne računalniške trike in novice? Vpišite svoj elektronski naslov:
Ob prijavi boste prejeli tudi e-priročnik računalniških trikov na svoj elektronski naslov.
> Zakladnica trikov
  
B2 d.o.o., Tržaška 42, 1000 Ljubljana, T: 01 2444 202, M: info@b2.eu
B2 Facebook e-učenje