Objave v medijih

 

04.03.2015
> Šola internetne samoobrambe

Šola samoobrambe na spletu je projekt, v katerem se otroci in najstniki, pa tudi starši in učitelji, naučijo varne uporabe spleta in socialnih omrežij ter varne »udeležbe« na spletnih forumih in klepetalnicah. Vanj je vključenih 70 osnovnih šol iz vse Slovenije.

04.03.2015
> Nevarne pasti svetovnega spleta

Kot moramo otroke naučiti varne hoje po cesti, jih moramo naučiti tudi varne uporabe interneta.

 

Vsebina se v videu prične 13:22

04.03.2015
> “S takšno postavo se pojdi ubit!”

»Mladi so 'digitalni domorodci', rojeni so s pametnimi napravami v rokah,« pravi David Rozman iz spletnoizobraževalnega podjetja B2. »Ni treba veliko razmišljanja, da ugotovijo, kako tehnologijo obrniti sebi v prid in v hoteno ali nehoteno škodo drugim.«

04.03.2015
> Slike zlorabljenih otrok že krožijo

Vse raziskave potrjujejo, da starši in drugi odrasli podcenjujejo nevarnost, ki so ji izpostavljeni otroci in mladi na spletu.

22.01.2015
> Excel POWER orodja za POWER uporabnike

V zadnjem času Excel svojo moč kaže tudi na področju BI – poslovnega obveščanja, ki uporabnikom omogoča hitrejše ter enostavnejše pridobivanje, obdelovanje in analiziranje podatkov.

05.09.2014
> Hidria učinkovito uporablja e-izobraževanje

V Hidrii so zaradi številčnosti zaposlenih in razpršenosti njihovih predstavništev po svetu odločili, da uporabijo sodobno metodo e-izobraževanja.

22.01.2014
> 3 najbolj “in” Excelove funkcionalnosti

Z razvojem tehnologije nastaja pri poslovnih uporabnikih vse večji razkorak med poznavanjem in uporabljenimi funkcionalnostmi ter razvito programsko opremo in napravami, ki so vedno bolj sofisticirane.

06.12.2013
> Najprestižnejša frizerska šola v Sloveniji

V Sloveniji je odprla vrata najprestižnejša frizerska šola, v kateri so združili moči zasebna šola B2 iz Ljubljane, Mič Styling ter svetovno znana in uveljavljena blagovna znamka in frizerska šola Paul Mitchell iz ZDA.

04.12.2013
> Otvoritev prestižne frizerske šole

Pred dnevi je uradno odprla vrata najbolj prestižna frizerska šola v Sloveniji, v kateri se bodo kalili novi mojstri pričesk. Pod mentorstvom svetovno znane in uveljavljene blagovne znamke in frizerske šole Paul Mitchell z Beverly Hillsa, bodo odslej lahko pri nas dodatno znanje srkali tudi obetavni posamezniki, ki bodo dragocene izkušnje pridobivali od že uveljavljenih mojstrov.

22.08.2013
> Trendi e-izobraževanja v poslovnem okolju

Ključne prednosti e-izobraževanja so nam vsem poznane: nižji stroški, večja dostopnost izobraževalnih vsebin, prilagajanje časa in lokacije za učenje, hitrost prenosa znanj. Kakšni pa so sicer trendi in razvoj, kaj pravzaprav je pravo e-izobraževanje?

15.06.2012
> E-izobraževanje | najboljša je kombinacija klasičnega in spletnega učenja

Najpogostejši so spletni računalniški in jezikovni tečaji ter tečaji iz varstva pri delu in informacijske varnosti na delovnem mestu.

26.01.2012
> Kdo je šibek člen informacijske varnosti?

Kako vas lahko »napadejo« kar preko telefonskega klica (socialni inženiring)? Kakšne so poti, da vas »zlorabijo« na spletu?  Kakšna je formula za ustvarjanje dobrih gesel? Podjetja so danes čedalje bolj odvisna od svojih informacijskih sistemov in neosveščeni zaposleni lahko predstavlja največjo nevarnost za vdore v poslovne sisteme.

30.11.2011
> E-izobraževanje in učenje mehkih veščin
Na Zavodu RS za zaposlovanje (Zavod) so se uvedbe e-izobraževanja lotili že leta 2010 in so v tem času sami pripravili že kar nekaj lastnih multimedijskih e-gradiv. Še posebej zanimivo in navdušujoče je, da so v e-obliki na zanimiv in privlačen način prikazali znanja mehkih veščin, hkrati pa svoje zaposlene nad e-izobraževanjem tudi navdušili. Poklepetali smo z Gordano Kamnik, vodjo projekta Izobraževalni center Zavoda.
09.08.2011
> EU projekt | Spletno merjenje organizacijske klime
V letu 2012 bodo uporabnikom na voljo spletne oblike za merjenje organizacijske kulture in zavzetosti zaposlenih, psihološki osebnostni vprašalnik ter raziskava vodenja po metodi 360 stopinj povratne informacije.

 

31.05.2011
> E-izobraževanje je učinkovito, a ne bo izrinilo klasičnega
Glavna prednost spletnega oziroma e-izobraževanja je prilagajanje posamezniku, ki lahko do vsebin dostopa kadarkoli in kjerkoli. Uvedba takšnega izobraževanja se splača tudi podjetjem, ki lahko tako ceneje izobražujejo zaposlene.
24.05.2011
> Office 2010 – nujna oprema sodobnega zaposlenega

Zadnja leta nas Microsoft  iz verzije v verzijo novih Office programov prijetno preseneča z novostmi, ki nam olajšujejo delo in predvsem olepšajo izgled naših dokumentov. Kar naenkrat lahko prav vsak pripravi izjemno oblikovne in grafično dovršene izdelke.

10.05.2011
> Do znanja ceneje in z več samodiscipline
Na naši carinski upravi z e-izobraževanjem uspešno izobražujejo carinike, zavarovalnica Generali znanje na daljavo prenaša na zavarovalniške zastopnike. Obrtniki in podjetniki po tej poti pridejo do naziva mojster.
15.03.2011
> Dobra praksa e-izobraževanja v poslovnem svetu

Konference se je udeležilo več kot 70 kadrovnikov in odgovornih za izobraževanje v večjih slovenskih podjetjih in ustanovah. Glavna tema konference je bila predstavitev dobrih praks vpeljave e-izobraževanja za interni prenos znanja na zaposlene. Gostujoči predavatelji, ki so prikazali svoje izkušnje, so bili predstavniki iz Carinske uprave RS, Generali Zavarovalnice d.d., Instituta »Jožef Stefan«, Microsoft d.o.o., NKBM d.d. in Zavoda RS za zaposlovanje.

03.03.2011
> E-izobraževanje je učinkovito, a ne bo izrinilo klasičnega
Glavna prednost spletnega oziroma e-izobraževanja je prilagajanje posamezniku, ki lahko do vsebin dostopa kadarkoli in kjerkoli. Uvedba takšnega izobraževanja se splača tudi podjetjem, ki lahko tako ceneje izobražujejo zaposlene.

 

24.11.2010
> Letni razgovori se spreminjajo in postajajo vse pomembnejši
Letni razgovor je najmočnejše orodje menedžmenta za mobilizacijo energije zaposlenih pri uresničevanju lastnih in organizacijskih ciljev!" Ocena, ki jo je dal že preminuli Peter Drucker, guru menedžmenta, ostaja tudi v sodobnem času aktualna.
22.11.2010
> HRM | E-izobraževanje v praksi
E-izobraževanje ponuja številne prednosti, med drugim prilagoditev časa, kraja in tempa izobraževanja posamezniku ter optimalno izrabo časa. Omogoča izvedbo različnih oblik usposabljanja, tudi takšnih, ki jih v tradicionalni obliki težje izvajamo, ki so dražja ali pa jih je nemogoče izvesti.
07.09.2010
> E-izobraževanje omogoča dosego znanja takrat, ko ga potrebujemo
Kar nekaj uspešnih slovenskih podjetij se je že odločilo biti v koraku s časom in začelo vpeljevati e-izobraževanje kot metodo prenosa znanja med svoje zaposlene. To niti ni tako presenetljivo, saj je eden glavnih adutov e-izobraževanja ravno v zniževanju stroškov, zaradi česar postaja  vedno bolj zanimiv način usposabljanja tudi za zaposlene.
05.09.2010
> Znate uporabljati novi Office?
Novosti v Office 2007 ali 2010 je veliko, zato je izobraževanje nujno. Kako se naučiti uporabe novih programov in pri tem porabiti čim manj denarja?
05.09.2010
> Sodobne izobraževalne tehnologije
Znanstveno dokazano dejstvo je, da sta motivacija in zmožnost predstave problematike ključnega pomena za razumevanje, učenje ter podajanje snovi. Brez računalništva in sodobne tehnologije v izobraževanju torej preprosto več ne gre! Katere izobraževalne tehnologije danes že obstajajo in zakaj jih (ne) uporabljamo?
27.05.2010
> Excel je računovodskim delavcem v veliko pomoč
Prilagoditev izobraževanja posameznim poklicem postaja vse pomembnejša. Stranke si želijo in iščejo maksimalno prilagoditev lastnim željam, tudi v izobraževanju.
15.02.2010
> Predstavitev prvih 5 finalistov
Podjetja B2, Collegium Mondial Travel, Četrta pot, dm drogerie markt in Hair beauty sestavljajo prvo peterico podjetij, ki so se uvrstila v finale Zlate nit 2009.
10.02.2010
> Izobraževanje mora biti po meri
B2, vodilno slovensko podjetje na področju računalniškega izobraževanja, te dni praznuje 20 let delovanja. Jubilej so pred dnevi zaznamovali z dogodkom v Moderni galeriji. Ob tem smo se pogovarjali z direktorico Julijo Lapuh Bele.
09.02.2010
> Brez tort pač ne gre
V zadnjem času so obletnice delovanja praznovali v Portorožu in Ljubljani. Pri tem pač ne gre brez slavnostnega rezanja tort.  
05.02.2010
> 21 finalistov izbora Zlata nit 2009
V okviru medijsko-raziskovalnega projekta in izbora najboljših zaposlovalcev Zlata nit 2009 je znanih 21 finalistov med majhnimi, srednje velikimi in velikimi podjetji glede na število zaposlenih.

 

02.02.2010
> Ujeti trenutki praznovanja 20 let
20. januarja 2010 je podjetje B2 v izbrani družbi poslovnih partnerjev in prijateljev iz vse Slovenije v ljubljanski Moderni galeriji obeležili 20 let delovanja.
30.01.2010
> Priprava in izvedba e-izobraževanja
Najsodobnejša oblika izobraževanja, kjer s pomočjo sistema za e-izobraževanje in posebno pripravljenimi gradivi posredujemo ter merimo znanje na daljavo preko intra/interneta.
08.12.2009
> Najboljša diplomska dela - pisarniški management
Priznanja za najboljša diplomska dela tajnic, poslovnih sekretarjev in poslovnih asistentov podeljujeta podjetje Planet GV in revija Poslovna asistenca že od leta 2002. V vseh teh letih cilj priznanj ostaja enak.
 
02.09.2009
> B2 praznuje 20 let
Osnovna izobrazba že dolgo časa ni več dovolj. Svoje znanje moramo vedno znova krepiti in obnavljati. Enako velja za računalniško znanje, ki pa je v današnji informacijski dobi še kako pomembno.  
15.06.2009
> Povečajte učinkovitost in zmanjšajte stroške
Ali tudi vi oziroma vaše podjetje išče ravnotežje med vedno večjim obsegom dela, zmanjšanjem stroškov in potrebo po stalnem izpopolnjevanju?
15.04.2009
> Kako dobro obvladate Excel?
Obrnite tabelo v treh korakih. Ne veste kako? Rešitev vas čaka v uvodnem delu prispevka, objavljenega v reviji Računalniške novice. Preberite še več informacij o izobraževanjih, ki jih ponujamo v B2.  
15.10.2008
> Utrip Tedna vseživljenjskega učenja 2008

Od 19. maja 2008 dalje, ko so na različnih lokacijah po Sloveniji potekala brezplačna izobraževanja, smo ponudili možnost udeležbe na e-tečaju, kmalu nato pa še na kombiniranem izobraževanju.


26.08.2008
> Miti in resnice o e-izobraževanju
Klasično in e-izobraževanje imata več skupnega, kot se zdi na prvi pogled. Pri obeh oblikah je treba zagotoviti kakovostna gradiva, motivirati udeležence in ustrezno voditi proces.
15.08.2008
> Podelitev priznanj v Berlinu

Konec junija je v Berlinu, letos že trinajsto leto zapored, potekala podelitev priznanj za najboljše didaktične multimedijske izdelke, s področja e-učenja in e-poučevanja.


19.02.2008
> Redkokdo zahteva vračilo denarja

Zavedamo se, da je lahko negotovost posameznikov in podjetij pred odločitvijo za izobraževanje velika, saj rezultati niso vnaprej znani. Sprašujejo se, ali je to dejansko naložba, ki se bo povrnila.


excel_tabele_februar_2012.jpg

Excel za računovodje

Podatke boste odslej učinkovito urejali in enostavno analizirali.

> več

resitve_po_meri_februar_2012.jpg

Rešitve po meri

Napredne programske rešitve po meri.

> več

e-testiranje_februar_2012.jpg

Naredite lasten e-test

Vas zanima, kako dobro poznajo prodajne produkte vaši prodajalci?

več

Želite prejemati brezplačne računalniške trike in novice? Vpišite svoj elektronski naslov:
Ob prijavi boste prejeli tudi e-priročnik računalniških trikov na svoj elektronski naslov.
> Zakladnica trikov
  
B2 d.o.o., Tržaška 42, 1000 Ljubljana, T: 01 2444 202, M: info@b2.eu
B2 Facebook e-učenje