Kaj je to JavaScript?

JavaScript je programski jezik, ki omogoča večjo dinamičnost in interaktivnost spletnih strani, npr. prikazovanje menijev, zavihkov, pop-up oken, preverjanje obrazcev in podobno. Če imate JavaScript onemogočen, se struktura določenih spletnih strani ne prikazuje pravilno. JavaScript se izvaja na uporabnikovi strani, zato ga je treba omogočiti v brskalniku. Ko vklopite JavaScript in osvežite stran, modro obvestilo v glavi strani ne bo več vidno.

Kako vklopim JavaScript?

 Za Internet Explorer 6, 7 in 8:

V glavnem meniju brskalnika izberite Orodja > Internetne možnosti (Tools > Internet Options). Potem v zavihku Varnost (Security) izberite Internet območje (Internet zone) in pritisnite gumb Raven po meri (Custom Level). Pred koncem seznama, v skupini Skriptino izvajanje (Scripting), najdite nastavitev Aktivno skriptno izvajanje (Active Scripting) in izberite Omogoči (Enable). Potrdite z Ok, da zaprete vsa okna nastavitev in osvežite stran.

 Za FireFox 3:

V glavnem meniju brskalnika izberite Orodja > Možnosti (Tools > Options). V zavihku Vsebina (Content) obkljukajte Omogoči JavaScript (Enable JavaScript), potrdite z Ok in osvežite stran.

 Za Opero:

V glavnem meniju brskalnika izberite Datoteka > Hitre nastavitve (File > Quick Preferences) za Opero 6, oziroma Orodja > Hitre nastavitve (Tools > Quick Preferences) za Opero 7, 8 in 9. Obkljukajte Omogoči JavaScript (Enable JavaScript) in osvežite stran.

 Za Safari:

V glavnem meniju brskalnika izberite Safari > Preferences. V zavihku Security obkljukajte Enable Java in Enable JavaScript. Zaprite okno nastavitev in osvežite stran.

B2 d.o.o., Tržaška 42, 1000 Ljubljana, T: 01 2444 202, M: info@b2.eu
B2 Facebook e-učenje